İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Giresun’daki kayıplar aranıyor
Giresun’da meydana gelen sel felaketinin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı, 60 kişilik ekip ile arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
26.08.2020

Aşırı yağmur sonucu Giresun’da meydana gelen selde kaybolan kişileri bulmak için ilk günden bu yana çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, 10’u dalgıç olmak üzere 60 kişilik ekiple arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Giresun’un Dereli, Doğankent, Çaldağ ve Yağlıdere bölgelerinde kayıp olan 7 kişiye ulaşmak için dere boylarında, kenarlarında ve su içinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kayıp vatandaşlar için AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmaları sürdüren İHH ekibi, bölgeye gönderilen gezici aş evi ile günlük bin kişilik sıcak yemek ve kahvaltı dağıtımı gerçekleştiriyor. Bölgeye ayrıca bin adet gıda kolisi gönderildi.

İlk andan itibaren

Bölgedeki felaketi haber alır almaz harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Komisyonuna bağlı Afet ve Acil Durum Hizmet Birimleri, ilk günden itibaren bölgedeki çalışmalara destek oluyor. Türkiye’nin birçok ilinden afet bölgesine intikalı sağlanan ekip, bir yandan bölge halkın yaralarını sararken bir yandan da kayıp kişileri aramaya devam ediyor.

giresundaki-kayiplar-araniyor2.jpg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Giresun halkına destek için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın aracılığıyla Giresun halkına yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, SEL yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler. Daha fazla destek olmak isteyenler ise vakfın hem internet sitesinden hem de banka hesap numalarına GİRESUN açıklaması yazarak katkıda bulunabiliyor.

giresundaki-kayiplar-araniyor3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023