İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Irak’ta hüzünlü bayram
İHH ekipleri, Amerikan işgalinin devam ettiği Irak’taydı. Irak’ın çeşitli bölgelerinde kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. İşgal sonrası kurulan ve insan hakları mücadelesi veren sivi
Ortadoğu 05.12.2009

Irak'a üç ayrı grup olarak giden IHH ekipleri kuzey, orta ve güney Irak'ta çalışmalar yürüttü.

Bağdat ve civarındaki kurban organizasyonu için Irak'a giden ekip, ilk gün Irak'ın sivil toplum örgütleri ve siyasetçileriyle temaslarda bulundu.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yapılan görüşmelerde yaşadıkları sakıntılar dinlendi, projeleri not alındı ve ortak çalışmalar gözden geçirildi. 

 

Türkiye halkına hem yardımlarından hem de desteklerinden dolayı çok teşekkür eden Irak'lı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Parlamentosunun da Irak'ın işgal planı olan tezkereyi reddederek tarihi bir sorumlulukla hareket ettiğini belirterek gösterilen duyarlılığa teşekkür ettiler.

 

Irak'ın yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ve insan kaynağı bakımından kendine yeter bir ülke olduğunu, ama uzun süren savaşlardan dolayı ne insan ne de diğer kaynaklarını iyi kullanamadığı için yoksulluğa itildiğini, bu kaynakların doğru kullanımı konusunda Türkiye’nin birikimine ihtiyaçları olduğunu vurguladılar.

 

 

İHH ekibi, Nahrain kurumu ile kurban kesim mahallerine nezaret edip yoksullara kurban eti dağıtımında bulundu.

 

Öğleden sonra ise Filistin Mülteci kampında kurban kesimi ve dağıtımında bulunuldu. Filistinliler Türkiye halkının Gazze saldırıları sırasında ve sonrasındaki duyarlılıklarına çok müteşekkir olduklarını, kendilerini en yalnız hissettikleri anlarında yanlarında sadece Türkiye halkını gördüklerini, Türkiye halkının Kudüs ve Filistin davasına desteklerinin devamını talep ettiler.

 

 

IHH ekibi daha sonra Bağdat'ın 180 km kuzeydoğusunda bulunan ve ABD işgaline karşı direnişin en şiddetli olduğu Diyala bölgesindeki Samarra ve Miktadiye (Şehreban) şehirlerine geçerek, bu bölgede insani yardım faaliyetlerinde birlikte çalışılan Happy Family kuruluşuyla beraber Kurban kesimi ve dağıtımında bulundu. 

Yoksulluğun çok belirgin olduğu bu bölgede özellikle yetim aileler tek tek ziyaret edilip maddi - manevi destek sağlandı. 

Irak'ta 2008 yılının başından bu yana düzelme olduğu vurgulanıyor ancak 1.5 milyon  kişinin öldüğü,  5  milyon  yetimin,  3  milyon  dulun, 3  milyon  iç  göçmen, 3  milyon dış göçmenin bulunduğu ülkeyi, eğer  tedbir alınmazsa çok  daha  büyük  bir  sosyal  felaketin  beklediği görülüyor.  

 Kısa bir sürede Irak'lı Müslümanlarla yoğun bir duygusal bağ kuran ekibimiz dualar ve selamlar arasında Irak'tan uğurlandı.  


İlgili haberler
Tümünü Gör
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH İstanbul Sosyal Yardım Birimi tarafından sokakta kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışması gerçekleştirildi. Çalışma çerçevesinde, bot, mont, battaniye, uyku tulumu ve konserve dağıtımı yapıldı.
İstanbul
03.02.2026