İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Göç eden ailelere çadır yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Esed rejimi ve Rusya saldırılarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalıp, Türkiye-Suriye sınırına göç eden 287 aileye çadır desteğinde bulundu.
Suriye 01.02.2020

Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib kentine yönelik düzenlediği bombardıman nedeniyle İdliblilerin Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göçü devam ediyor. Rusya, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle, Türkiye sınırına kasım ayının başından bu yana yerinden edilen İdliblilerin sayısı 600 bini geçti. Halep’in kuzeyi ve İdlib kentinin güney kırsalına yönelik rejim ve Rusya tarafından yapılan bombardımanlardan kaçmak zorunda kalan siviller, Türkiye'nin kontrolünde bulunan Azez, El Bab, Afrin ve Cerablus'a göç ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı da Suriye’nin İdlib ilinin güneyi ve Halep’in batısına düzenlenen hava saldırılarından evlerini terk etmek zorunda kalan 287 aileye barınma desteğinde bulundu.

319a9840.jpg

“Soğuklar en çok çocukları etkiliyor”

İdlib'teki son durum ile ilgili bilgi veren İHH Kilis Basın Birimi sorumlusu Yakup Alaca, “Son günlerde İdlib halkına yönelik artan yoğun saldırılardan dolayı, güvenli bölge Azez, Elbab, Cerablus şehir merkezlerine ve kırsalına yoğun göç devam ediyor. Gelen çoğu ailenin başlarını sokacak bir çadırları dahi olmuyor. Bundan dolayı uygun birkaç noktada ailelere çadır kurduk. Çadırlar için halı, soba, sünger yatak, kömür, gıda kolisi ve hijyen paketlerinin dağıtımını da gerçekleştiriyoruz. Çünkü çoğu ailelerin eşyaları yıkılmış binaların altında kalmış durumda” dedi. Kış ayının sert geçmesiyle çocukların büyük sıkıntılar yaşadığını ifade Alaca, ”Evleri yıkılan siviller için bi yandan ‘Mazluma Çatı Ol’ projesiyle briket evleri yapıp ailelere teslim ederken bi yandan da acil durumdan dolayı çadır kurulumlarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

img_9946.jpg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardım için

İHH aracılığıyla İdlib’de göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine SURİYE koduyla bağışta bulunarak savaş mağduru ailelere destek verebiliyor.

dji_0091.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024