İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de İnsani Diplomasinin Büyük Başarısı
İHH, yakın tarihin en kapsamlı insani diplomasi operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 09.01.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın arabuluculuğunda Suriye cezaevlerinde tutulan 2130 Suriyeli sivil ve muhaliflerin elinde tutulan 48 İranlı bugün serbest bırakıldı.

Suriye’de yaşanan olaylar sonrasında geniş kapsamlı yardım organizasyonları gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı bu çalışmaların yanı sıra olaylar sırasında yakalanan ve hapishanelerde tutulan sivillerin serbest bırakılması için de yoğun bir insani diplomasi çalışması yürüttü ve sonuca ulaştırdı.

[videoGaleri-307]

Kurulduğu günden bu yana savaş bölgelerinde çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı edindiği bilgi ve tecrübeyi Suriye’de hapishanelerde tutulan sivillerin serbest bırakılması için kullanıyor. İnsani diplomasi girişimlerinin ilk meyvelerini bölgede esir tutulan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un serbest bırakılması, gazeteci Cüneyt Ünal’ında aylar sonra yerinin bulunması ile elde eden İHH Diplomasi Ekibi daha sonraki görüşmelerde 7 Suriyelinin daha serbest bırakılmasını sağlarken son olarak Şam’daki cezaevinde tutulan 2 Türkiye vatandaşının evlerine dönmelerini sağlamıştı.

Bu çalışmalar sonrasında gelinen noktada İHH İnsani Diplomasi Ekibi yakın tarihin gördüğü en büyük tutsak sivillerin salıverilmesi organizasyonuna imza attı. İHH ekipleri taraflar arasında yaptığı arabuluculuk sonucunda bugün Suriyeli muhaliflerin elinde tutulan 48 sivil İranlı ve Esed rejiminin elinde tuttuğu 2000’i erkek 76’sı kadın toplam 2130 Suriyeli sivil tutuklunun serbest bırakılmasını sağladı.

Tutuklular karşılıklı olarak salıverildi. Öte yandan İHH Diplomasi ekibi Suriye’nin farklı noktalarında süreci takip etmeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım Şam’daki görüşmeleri ve "İnsani Diplomasi" kapsamındaki arabuluculuk çalışmalarını bizzat yürütüyor.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023