İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Güney Afrika’ya sağlık ve gıda desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Güney Afrika’nın Kuzey Kap ve KwaZulu-Natal bölgelerinde yaşayan bin 617 aileye gıda paketi ve bin 367 kişiye hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi.
GüneyAfrikaCumhuriyeti 25.12.2020

Dünyada en fazla vaka oranına sahip 13. ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasında koronavirüsten en fazla etkilenen ülke durumunda.

Sağlıklı beslenme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda ulaştıran İHH, dağıttığı paketlerde 4 kişilik bir ailenin yaklaşık bir aylık gıda ihtiyacını karşılıyor.

Proje dahilinde dağıtılan gıda paketlerin içinde; Mısır unu, pirinç, un, süt, şeker, hazır çorba, kırmızı fasulye, yemeklik yağ, tuz, çay, samp yemeği, hamur mayası ve konserve fasulye bulunuyor.

ihhdan-guney-afrikaya-gida-ve-saglik-destegi-2.jpg

Koronavirüs G.Afrika’da etkili olmaya devam ediyor

Bu yıl dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgını birçok ülkede olduğu gibi Güney Afrika’yı da olumsuz etkiledi.

Dünyada en fazla vaka oranına sahip 13. ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, mutasyona uğramış Covid 19 "501.V2" olarak adlandırılan yeni bir salgın dönemi başladı.

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiltere'de mutasyona uğrayan yeni koronavirüs türünün ardından, Güney Afrika'da belirlenen ve daha hızlı bulaşan endişe verici bir varyant bulunduğunu açıkladı.

Bu kapsamda bölgede sağlık çalışmaları yürüten İHH, Afrika kıtasında Koronavirüs'ten en fazla etkilenen ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunan ailelere hijyen paketi dağıttı.

whatsapp-image-2020-12-25-at-15.14.17.jpeg

UNDP’nin hazırladığı rapora göre; Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Covid-19’dan etkilenen en dezavantajlı grupların, aile reisinin olmadığı aileler ve kayıt dışı çalışan işçiler olduğu belirtilmiştir.

Ülkede yayınlanan son rakamlara göre; 1 milyona yakın kaydedilmiş vaka mevcut. Bunun yanı sıra 25 binden fazla insan hayatını kaybetmiş durumda.

ihhdan-guney-afrikaya-gida-ve-saglik-destegi-2.png

Bölgede son yapılan yardım çalışmalarından ihtiyaç sahibi yaklaşık 4 bin kişi istifade etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024