İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Güngörenli hayırserverlerden Nepal'e kültür merkezi
İHH heyeti, İstanbul'un Güngören ilçesindeki hayırseverlerin katkısıyla Nepal'de inşa edilen, kadın ve çocuklara yönelik kültür merkezini denetledi.
Nepal 07.04.2014

İHH yetkililerinden ve hayırseverlerden oluşan heyet Nepal'in, Hindistan sınırına 5 kilometre mesafede yer alan Birgunj bölgesinde inşaatı süren 4 katlı kültür merkezini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

İHH'nın ülkedeki partner kuruluşu İslami Sangh Nepal tarafından yürütülen proje, kadın ve çocukların ders göreceği sınıflar, konferans ve toplantı salonları, kütüphane, yemekhane ve misafirhane içerecek.

İHH yetkilileri, İstanbul'un Güngören ilçesindeki hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştiği için projenin adının da "Güngören Kültür Merkezi" olarak konulduğunu açıkladı.

İHH yetkilileri, 130 bin avroya mal olan projenin temelinin 1,5 ay önce atıldığını ve 1 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Heyet, daha sonra, kültür merkezine komşu durumdaki bir ilkokulu da ziyaret etti. İslami Sangh Nepal'e ait okul hakkında bilgi alan heyet, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

İnşaat halindeki okulda 5 sınıfta 125 öğrencinin öğrenim gördüğü belirtildi.

İHH yetkilileri, okulun yanıbaşında açılacak modern kültür merkezinin bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamasını beklediklerini kaydettiler.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025