İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Güzellikleri Görme Zamanı
Uluslararası Doktorlar Derneği (AID), Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı ortaklığıyla, “Güzellikleri Görme Zamanı” sloganıyla Asya ve Afrika’da bin katarakt hedefiyle bir yardım kampanyası başlattı.
28.05.2018

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) İHH İnsani Yardım Vakfı, Dünya Katarakt Projesi ile sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve hastalık nedeniyle oluşmuş ya da doğuştan gelen katarakt hastaları için Asya ve Afrika kıtalarında ameliyatlar gerçekleştiriyor. Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı’nın ortaklığı ile “Güzellikleri Görme Zamanı” sloganıyla başlatılan yeni kampanya ile bin katarakt ameliyatı gerçekleştirilecek.

Kampanya kapsamında kurumlar arasında kampanya protokolü imzalanması ve kampanyanın tanıtımının yapılması amacıyla Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Genel Merkezinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, AID Başkanı Mevlit Yurtseven, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki, Sağlık-Sen İstanbul Üniversitele Hastaneleri Şube Başkanı İsmail Çor ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım katıldı. Katılımcılar arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından kampanyanın içeriğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

“Afrika’daki katarakt çok büyük bir sorun”

Proje ortaklarından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ”İHH olarak dünyanın dört bir yanında hayır hizmetleri yaparken özellikle Afrika’da kataraktın çok büyük bir sorun olduğunu fark ettik. Orada yeni doğan çocukların bile katarakt hastası olarak dünyaya geldiklerini gördük. Sonra araştırmalarımızda çok cüzi miktarlarla bu gözlerin ışığa kavuşabileceğini anladık. 10 yıl kadar önce bir çalışma başlattık. İlk planda hedefimiz yüz bin hastanın gözlerini açmaktı. Ve bunu gerçekleştirdik. Bu çalışmanın faydasını gördüğümüz için de hedefimizi büyülttük. Bu çerçevede dünyanın çeşitli yerlerinde sivil toplum kuruluşlarımızın da bu konuda bizimle ortak olma iradesini ortaya koydular. Bunlardan biri de Memur-Sen. İnşallah herkes bundan örnek alır” diye konuştu.

aid-basin-aciklamasi-katarakt-28.05.2018-7.jpg

“Bölgeye yaptığımız ziyarette insanlığımızdan utandık”

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki ise yaptığı konuşmada, Türkiye'de insanların göz hastanelerine ve doktorlarına gittiği zaman yarım saat süren bir işlem sonucunda dünyalarının aydınlandığını vurgulayarak, "Bu imkanlara sahip olmayan insanların yıllardan beri süren karanlık bir dünyada yaşamlarını idame ettirmesi, insanlığımızı unuttuğumuz ve 'Acaba biz yaşıyor muyuz? Biz mi körüz yoksa onlar mı kör?' diye kendimize sormalıyız diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. İHH ve AID aracılığıyla bölgeye gitme imkanı da bulduklarını ifade eden Baki, şunları kaydetti:

"Bölgeye yaptığımız ziyarette insanlığımızdan utandık. Elbette artık eskisi gibi değil çünkü televizyon ekranında gördüğünüz zaman kanalı değiştirmiyorsanız, dünyadaki her şeyi aleni bir şekilde görüyorsunuz demektir. Ben orada bir annenin altı senedir görmediği çocuğunu, evladını görme haline şahit oldum. Keşke daha çok kalabilseydik ve Türkiye'de daha fazla çalışıp bir değil, iki kişinin daha dünyasını aydınlatabilseydik diye düşünüyorum. Dünyanın her yerinden insanla ilgilenme çabamızın bulunması gerekiyor. Bu anlamda Afrika'daki insanların gözünü açabilmek için bize bir teklif geldi. Biz de sendika olarak sağlıkçılara destek vermekle yükümlüyüz. İnşallah yanlarında olacağız."

aid-basin-aciklamasi-katarakt-28.05.2018-2.jpg

“Önemli olan bir farkındalık oluşturmak”

Uluslararası Doktorlar Derneği Başkanı Mevlit Yurtseven de AID olarak projenin bir parçası olduklarını söyledi. Yurtseven, şunları söyledi:

“İHH geçen on yıl içerisinde Afrika’da yüz bin katarakt ameliyatı yaptı. Şimdi hedef tüm dünyada yüz bin katarakt ameliyatı daha yapmak. Bireysel bağışların yanından sivil toplum kuruluşlarının bir sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde bu projeye destek veriyorlar. Özellikle Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı Başkanı Durali Baki Beyi geçen yıl pahalı iftarlar yapmak yerine böyle bir kampanya yapmayı tercih etti. Bu yıl da bunu devam ettiriyor. Diğer kuruluşlara da örnek olmasını istiyoruz. Rakam değişti ama biz daha çok fazlasına ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Burada önemli olan bir farkındalık oluşturmak.”

afis1.jpeg

Sadece 300 TL

Hayırseverler, “Güzellikleri Görme Zamanı” kampanyasına sadece 300 TL bağışlayarak, bir kişinin güzellikleri görmesine vesile olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023