İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘Hafsa’ya “en iyi belgesel” ödülü
ERÜ İletişim Fakültesi tarafından yapılan Erciyes Film Festivalinde, belgesel dalında birinciliği Emre Karapınar'ın yönettiği 'Hafsa' filmi aldı.
07.11.2014

ERÜ İletişim Fakültesi tarafından yapılan Erciyes Film Festivalinde, belgesel dalında birinciliği Emre Karapınar'ın yönettiği 'Hafsa' filmi aldı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesince düzenlenen "7. Erciyes Film Festivali" sona erdi.

3 gün süren festivalin Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'ndaki ödül töreninde, festival çerçevesinde gerçekleştirilen belgesel ve kurmaca dalında dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri verildi.

Törende konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, ünlü yönetmen Osman Sınav'a kendilerini kırmayarak Kayseri'ye geldiği ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştığı için teşekkür etti.

Festivalin 7 yıldır başarıyla gerçekleştirildiğini anlatan Çakır, "Zora talip olarak başarıyı yakalamak kolay değil. 146 filmi kıymetli jürimiz değerlendirerek 8 filme düşürdü. Yönetmenlerimiz işlerini, güçlerini bıraktılar. 3 gündür öğrencilerimizle birlikteler. Fedakârlıklarından dolayı minnettarım" diye konuştu.

Festivale ve İletişim Fakültesine maddi anlamda destek veren hayırsever iş adamı Süleyman Çetinsaya ise gençlerin başarılarına katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Yönetmen İsmail Güneş de İletişim Fakültesi öğrencilerinin heyecanından etkilendiklerini belirterek, "Sinema burada çoktan başlamış. Heyecanınız, gayretiniz etkileyici" dedi.

 

"Filmler iddialı"

Festivalin son gününe katılan Yönetmen Osman Sınav, öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Öğrencileri gayretlerinden dolayı kutlayan Sınav, "Filmlerin hepsi birbirinden iddialıydı. Genç arkadaşlarımızı emeklerinden dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin farklı üniversitelerinden yarışmaya film gönderen genç sinemacılara ödülleri verildi.



Yarışmada belgesel dalında birinciliği yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı, yönetmenliğini Emre Karapınar'ın üstlendiği Mynmarda ki zulümden kaçıp Bangladeş’e sığınan, 6 kişilik Arakanlı bir ailenin ferdi olan Hafsa’nın hikayesinin anlatıldığı 'Hafsa' filmi aldı.

Törenin ardından filmde dereceye girenlere para ödülleri ve plaketleri takdim edildi.


“Hafsa”

Belgesel dalında birincilik ödülü alan “Hafsa”da ailesine katkı sağlamak için her gün okuldan sonra sahilde çalışan 7 yaşında bir çocuğun verdiği yaşam mücadelesi anlatılıyor.

Emre Karapınar’ın yönettiği 7 dakikalık belgesel film Türkçe altyazı ile izleyicilere sunuluyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024