İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Haitili bin 250 kişiye İHH’dan yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Acil Yardım Faaliyetleri kapsamında Haiti’de kasırgadan etkilenen mağdur ailelere gıda, su ve sağlık malzemesi yardımı ulaştırdı.
Haiti 14.09.2017

Irma Kasırgası’nın vurduğu Haiti’de 10 binden fazla insan evlerinden oldu. Kasırganın felakete yol açtığı Haiti’de bazı bölgelere ulaşılamazken hayatta kalanlar ise gıda, barınma, su, sağlık malzemelerine ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Şiddetli yağmurlardan ve etkili rüzgârlardan kolera ve diğer hastalıkları ortaya çıkma riski bulunuyor.

Özellikle başkent Port-Au-Prince yakınlarındaki Miragoâne bölgesinde yaşayan 28 bin 815 kişi çok ciddi zarar gördü.

haiti_kasirga-1.jpg

Bin 250 kişiye acil yardım

Dünyanın neresinde olursa olsun acil yardım bekleyen insanlara yardım ulaştırmaya devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı da bölgeye giderek kasırgadan etkilenen ailelere gıda, su ve sağlık malzemesi yardımında bulundu. Yardımlardan şuana kadar bin 250 kişi faydalandı.

ihh_haiti_yardimlari-1.jpg

Yardımlar sürecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Haiti’deki Acil Yardım Faaliyetlerine hız kesmeden devam edecek.

ihh_haiti_yardimlari-3.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
Sudan’da 15 Nisan 2023’ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. İç savaştan dolayı 14 milyonu çocuk olmak üzere 25,6 milyon insan, insani yardıma muhtaç durumda. İç savaş yüzünden, 9,9 milyon kişi ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İç savaşın başladığı tarihten şu ana kadar birçok insani yardım çalışmasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak 3 farklı şehirde binlerce insana gıda, sıcak yemek ve hijyen malzemesi desteği verdi.
13.09.2024
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’de yaşanan selin ardından, 520 aileye barınma malzemesi ve gıda paketi desteği ulaştırdı.
12.09.2024
İHH Bangladeş’te acil yardım çalışmalarını sürdürüyor
İHH Bangladeş’te acil yardım çalışmalarını sürdürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'te 5,6 milyon kişiyi etkileyen sellerin ardından ülkeye yönelik başlattığı acil yardım çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf tarafından şu ana kadar, 18 bin kişiye sıcak yemek, 500 aileye ise kumanya ve kuru gıda yardımında bulunuldu. Ayrıca, İHH tarafından kurulan mobil klinikte de her gün 200 kişiye sağlık hizmeti veriliyor.
03.09.2024