İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
“Halep’e Yol Açın” konvoyu
Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü sınır kapısına doğru yola çıkan kara konvoyu Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.
Suriye 06.12.2016

Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de son dönemde Halep, Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplum üç maymunu oynuyor.

Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlıyor. 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme meydanından Saat 11.00’da yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya Türkiye’nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar olacak. Konvoy güzergahı üzerindeki illerde Halep'teki saldırıları protesto için eylemler yapılacak. Konvoyda, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR’ları olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında da bir basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak.

KATILMAK İSTEYENLER İÇİN

İstanbul’dan başlayacak ve herkesin kendi özel araçlarıyla katılacağı yolculuğa dahil olmak isteyenler için güzergah ve katılım koşulları:

Konvoya Türkiye'nin farklı illerinden katılacaklar için Sakarya, Ankara, Konya, Kayseri ve Kahramanmaraş illeri buluşma noktaları olarak belirlenmiştir.  Buluşma noktaları, buluşma zamanları ve detaylı bilgiler başvuru için irtibat kurulan yetkililerden alınabilir.

İstanbul’dan konvoya katılacaklar İHH Genel Merkezi ve ya ilçe temsilciliklerine bizzat müracaat edip form doldurarak başvuruda bulunabilecekler.

Temsilciliklere ulaşmak için tıklayın

Türkiye’nin diğer illerinden konvoya katılmak isteyenler ise şehirlerinde insani yardım dernekleriyle irtibata geçerek başvuru yapabilecekler.

İnsani yardım derneklerine ulaşmak için tıklayın

Katılım formunu doldurup kaydını yaptıranlar istedikleri buluşma noktasından konvoya katılabilecektir.

 1-1.png

Haritayı büyütmek için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Enerjimizi mezhep kavgalarıyla tüketmeyelim”
“Enerjimizi mezhep kavgalarıyla tüketmeyelim”
İslam coğrafyasında katledilen çocuklar için İHH’nın öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan İHH Genel Sekreteri Ahmet Göksun, “Katillerin bombaları ‘Şii misin, Sünni misin, Selefi misin, Sufi misin?’ diye sormuyor. Emperyalist güçler İslam coğrafyasını adım adım işgal edip, çocuklarımızı hayattan koparırken bizler enerjimizi ve birliğimizi mezhep kavgaları, etnik tartışmalar ve çekişmelerle tüketmeyelim” dedi.
12.03.2026
"Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim"
"Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim"
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Yetim Vakfı tarafından 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın toplantısı düzenlendi. Savaş ve Çocuk Raporu’nun tanıtıldığı toplantıda, dünyadaki 2,5 milyar çocuktan 1 milyarının yetim, öksüz ve sosyal yetim statüsünde bulunduğu belirtildi.
05.03.2026
Gazze için 200 gemi ve tekneden oluşan filo hazırlanıyor
Gazze için 200 gemi ve tekneden oluşan filo hazırlanıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın basın mensuplarına yönelik düzenlediği iftar programında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Belli ki Amerika bir hazırlık yapıyor, İsrail bir hazırlık yapıyor ve bu ateşkes geçici bir ateşkes. Biz elimizdeki gücü niye değerlendirmeyelim? O da halkların ittifakı. Şu anda dünya halklarını tekrar harekete geçirmek üzere çalışmalara başladık. 200 gemi ve tekneden oluşan bir filonun hazırlığı içerisindeyiz” dedi.
27.02.2026