İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Halepli 41 yetim artık Cerablus’ta yaşayacak
Halep’te yetimhanelerinin sığınağında mahsur kalıp dünyaya yardım çağrısında bulunarak gündeme gelen 47 yetimden 41’i İHH aracılığı ile İdlip’ten Azez’e getirildi.
Suriye 08.02.2017

Dünya onları Halep’te mahsur kaldıkları yetimhaneden yaptıkları yardım çağrısıyla tanıdı. Çağrıları yanıtsız kalmayan 47 yetime yardım elini Türkiye uzattı. Geçtiğimiz aylarda Halep’te gerçekleştirilen tahliyelerle bölgeden çıkarılan 47 yetimden 41’i, İHH’nın İdlip’te kurduğu geçici sığınma merkezine yerleştirildi. Burada ihtiyaçları İHH tarafından sağlanan yetimler, yapılan girişimler sonucunda önce Türkiye’ye ardından da İHH ve AFAD ekiplerinin refakatinde Halep’e bağlı Azez’e gönderildi. Burada da geçici konaklama merkezinde kalacak olan yetimler, daha sonra ise Cerablus’a gidecek.

pa4b3990.jpg

Türk halkı ve İHH’ya teşekkür

Halep’te yetimhanede kalan çocuklardan biri olan 10 yaşındaki Yasmin “Orada kalırken hayat çok zordu, uçaklar her gün saldırı düzenleyip çok yakın yerleri vuruyordu çok korktuk, dışarı çıkıp oynayamıyorduk, günde bir öğün yemek yiyebiliyorduk” dedi.

Ayrıca Yasmin, yardım ulaştıran, bombalardan kurtaran Türkiye halkına ve İHH’ya çok teşekkür ederek, bu yardımları hiç unutamayacağını söyledi.

Birçoğunun hem anne hem de babası olmayan 41 çocuk bundan sonra yanlarında ki refakatçiler ile birlikte Cerablus’ta hayatlarına devam edecek. Diğer 6 yetimse İdlip’teki akrabalarının yanında yaşayacak.

pa4b4038.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024