İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Halepli ailelere insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı’nca, Suriye’nin Halep ilinin güney kırsalındaki Kesebe kampında yaşayan yetim ailelerine 100 adet gıda kolisi dağıtıldı.
Suriye 24.12.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Halep kırsallarında yaşayan 100 yetim ailesine gıda kolisi ulaştırdı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, kış mevsiminin çok soğuk geçmesi nedeniyle Suriye içerisindeki kamplarda hayatın daha da zorlaştığını söyledi. Tosun, Suriye’nin Halep ilinin güney kırsalındaki Kesebe kampında gıda dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Kış mevsiminin gelmesiyle Suriye içerisinde derme-çatma kamplarda barınan aileler için yaşam daha da zorlaştı. Isınma ve diğer çadır gereçlerinin yanı sıra özellikle yetim ailelerinin gıda ihtiyacı bulunuyor. Yardımlarla hayatlarını devam ettirmeye çalışan Halep’in güney kırsalındaki Kesebe kampında yaşayan yetim ailelerine bu nedenle 100 adet gıda kolisi dağıtımı yaptık" dedi.

ic1.jpg

Gıda kolilerinin hayırseverlerin destekleri ile oluşturulduğunu ifade eden Tosun, “Suriye içerisinde dağıttığımız gıda kolileri hayırseverlerin destekleri ile oluşturuluyor. Gıda kolilerimizin içerisinde un, kuru bakliyat, kahvaltılık besinler, sıvı yağ, çay, toz şeker, salça ve konserve çeşitleri bulunuyor. Gıda kolileri tamamen bölgesel ihtiyaçları dikkate alarak hazırlanıyor ve savaş mağduru ailelere ulaştırılıyor” diye konuştu.

ic2.jpg

İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde insani yardım alanında faaliyetler yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024