İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hama'nın Tireymse beldesinde katliam
Esed’e bağlı güçler Hama'da yüzlerce Müslümanı şehid etti.
Ortadoğu, Suriye 13.07.2012

Suriye güvenlik güçlerinin Perşembe gecesi Hama'nın Tireymse beldesine ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda yüzlerce Müslüman öldürüldü.

Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin Tireymse beldesine ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda, ölü sayısının 267'yi geçtiğini belirtti.

Konsey, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda Suriyelinin boğazları kesilerek veya idam edilerek katledildiklerini açıkladı.

Yakılarak öldürülenlerin de bulunduğunu aktaran Konsey, ailelerin tarım alanlarında ve Asi Nehri'nde ölenlerin cesetlerini aradıklarına değinerek, köyün güvenlik güçlerince kuşatıldığını, telefon ve elektriklerinin kesildiğini ifade etti.

Konseyden yapılan açıklamada, 300’den fazla yaralının olduğu ve acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

Köy camisine 150'den fazla cesedin getirildiğine dikkati çeken Konsey, ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Tireymse'deki saldırılardan kaçanlar dün geceyi "Yerleşim birimlerinin etrafı Esed'e bağlı güçler ile sarıldı. Bütün evler bombardımanda yıkıldı. Her aileden insanlar öldürüldü. Yüzlerce insan öldürüldü. Cesetler bir camiye götürüldü şeklinde anlattı.

Bir diğer muhalif örgüt Hama Devrimcileri Birliği'nden Ahmed adlı bir aktivist, 220'den fazla kişinin öldüğünü, 20 kişinin kimliklerini tespit edebildiklerini, 60 cesedi camiye taşıdıklarını kaydetti. Ahmed, tarlalarda, evlerde ve nehirlerde çok sayıda ceset olduğunu, insanların bombardımandan kaçmaya çalışırlarken hayatlarını kaybettiklerini ifade etti.

Hama'da 30 yıl önce yapılan katliamda da 40 bin civarında Suriyeli öldürülmüştü.

SURİYE yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024