İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Han Şeyhun’a insani yardım
Suriye’de Esed rejiminin 4 Nisan 2017 tarihinde sarin gazlı kimyasal saldırı ile hedef aldığı sivil yerleşim yeri olan İdlib’in Han Şeyhun ilçesindeki 276 aileye İHH İnsani Yardım Vakfı’nca gıda yardımı yapıldı.
Suriye 25.12.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Han Şeyhun’da yaşayan 276 aileye gıda kolisi ulaştırdı.

ic1.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, 2017 yılında Suriye rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırı sonucu 87 sivilin yaşamını yitirdiği İdlib’e bağlı Han Şeyhun ilçesinde yardım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Han Şeyhun’da yaşayan sivillerin Türkiye’nin destekleriyle yaralarının sarıldığını belirten Tahiroğlu, "Kimyasal saldırıdan sonra Han Şeyhun’da ki bölge halkı çok zor günler geçirdi. Birçok aile evin geçimini sağlayan büyüklerini kaybetti. Bu nedenle Han Şeyhun’da yaşayan sivillerin yaraları Türkiye’nin destekleriyle ve yardımlarıyla sarılıyor” dedi.

ic2.jpg

Han Şeyhun’a düzenli olarak yardım götürdüklerini belirten Tahiroğlu, "Özellikle saldırıda yakınlarını kaybeden ailelerin ihtiyaçlarını ivedi bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Son olarak ilçede yaşayan ve saldırıdan etkilenen 276 aileye gıda kolisi dağıttık. Gıda kolilerimizin içerisinde un, kuru bakliyat, kahvaltılık besinler, sıvı yağ, çay, toz şeker, salça ve konserve çeşitleri bulunuyor" diye konuştu.

ic3.jpg

Tahiroğlu, Han Şeyhun ilçesine yönelik yardım çalışmalarının devam etmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024