İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Han Şeyhun’a insani yardım
Suriye’de Esed rejiminin 4 Nisan 2017 tarihinde sarin gazlı kimyasal saldırı ile hedef aldığı sivil yerleşim yeri olan İdlib’in Han Şeyhun ilçesindeki 276 aileye İHH İnsani Yardım Vakfı’nca gıda yardımı yapıldı.
Suriye 25.12.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Han Şeyhun’da yaşayan 276 aileye gıda kolisi ulaştırdı.

ic1.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, 2017 yılında Suriye rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırı sonucu 87 sivilin yaşamını yitirdiği İdlib’e bağlı Han Şeyhun ilçesinde yardım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Han Şeyhun’da yaşayan sivillerin Türkiye’nin destekleriyle yaralarının sarıldığını belirten Tahiroğlu, "Kimyasal saldırıdan sonra Han Şeyhun’da ki bölge halkı çok zor günler geçirdi. Birçok aile evin geçimini sağlayan büyüklerini kaybetti. Bu nedenle Han Şeyhun’da yaşayan sivillerin yaraları Türkiye’nin destekleriyle ve yardımlarıyla sarılıyor” dedi.

ic2.jpg

Han Şeyhun’a düzenli olarak yardım götürdüklerini belirten Tahiroğlu, "Özellikle saldırıda yakınlarını kaybeden ailelerin ihtiyaçlarını ivedi bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Son olarak ilçede yaşayan ve saldırıdan etkilenen 276 aileye gıda kolisi dağıttık. Gıda kolilerimizin içerisinde un, kuru bakliyat, kahvaltılık besinler, sıvı yağ, çay, toz şeker, salça ve konserve çeşitleri bulunuyor" diye konuştu.

ic3.jpg

Tahiroğlu, Han Şeyhun ilçesine yönelik yardım çalışmalarının devam etmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025