İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kamerun’da okul ve cami sevinci
Kamerun’da 2008 yılında temelleri atılan 2 Cami ve bir okulun açılışı gerçekleştirildi. Okul ve camilerin açılışı bölgedeki Müslümanlar tarafından sevinçle karşılandı.
Afrika, Kamerun 10.06.2009

Kamerun 16 milyon nüfuslu  batı Afrika ülkesi. Batılı ülkelerin sömürge politikalarından Kamerun halkı da kurtulamamış. 15. yüzyıldan beri sömürge altında yaşayan Kamerun 1972 yılında bağımsızlığını ilan etse de sömürge anlayışı devam ediyor.

Tropikal iklimi, yağmur ormanları, petrol, kahve, kakao, palmiye yağı ve dünyanın  en kaliteli kerestesi ile Afrika’nın şanslı ülkelerinin başında geliyor. Fakat tüm bu yer altı ve yerüstü kaynaklara sahip olmasına rağmen gelir dağılımı sıralamasında Afrika’nın  en fakir ülkeleri arasında yer almaya devam ediyor.

Ülkedeki tüm ekonomik işletmelere Fransız ve diğer batılı firmalar hakim.

Okul ve cami açılışları umutları artırdı

Kamerun’da nüfusun yarısı Müslümanlardan oluşuyor. Ancak Müslüman nüfus ülkede çok etkin değil. Müslümanların eğitim kurumları çok yetersiz.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Müslüman nüfusun bu açığını kapatmak için sosyal yardım çalışmalarına devam ediyor.

İHH tarafından 2008 yılı ocak ayında  temellerini atılan 2 Cami ve bir okul inşaatının açılışı gerçekleştirildi.

Kamerun’un  liman ticaret merkezi olan  5 milyon nüfuslu Duala kentinin

Pekakatorz  ilçesinde Bursa Osman Gazi  Belediyesi’nin bağışlarıyla inşa edilen 3 katlı  Osman Gazi Camii ibadete açıldı. Caminin açılışı bölgenin yerel yöneticileri, din adamları ile İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay tarafından gerçekleştirildi.

3 bin insanın  faydalanacağı camii; bayan, erkek ve okuma bölümü olmak üzere 3 katta oluşuyor. Daha önce harabe bir mescidin bulunduğu yerde şimdi ihtiyaca cevap verebilecek bir ibadethane ve okuma evinin olması  ilçe halkını sevince boğdu. Caminin bahçesinde açılan su kuyusu ise mahallenin su ihtiyacını karşılıyor.

Duala kenti Dogbaşı ilçesinde ise 2 bin insanın yaşadığı mahallede 2048 m2  alan üzerinde  2 kattan oluşan bir  camii ve 2 kattan oluşan 8 sınıflı ilk öğretim okulu hizmete açıldı.

İstanbullu bir hayır sever tarafından yaptırılan Şerefoğlu Külliyesi mahallenin tek okulu ve mescidi olarak vazife görecek. Daha önce  caminin yerinde 40 metrekarelik tahtadan yapılmış  bir mescit vardı. Şerefoğlu Külliyesi ile bölgede bulunan Müslümanlar hem ibadethane ihtiyacını hem de okul ihtiyaçlarını karşılamış olmanın sevincini yaşadılar.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024