İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hasadın yarısı Suriyeli yetimlere
Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi öncülüğünde üretim yapan yetimler; yetiştirdikleri sebze ve meyveleri, düzenlenen "Hasat Şenliği"nde Suriyeli yetimlerle paylaştı.
Suriye 07.09.2015

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi öncülüğünde üretim yapan yetimler; yetiştirdikleri sebze ve meyveleri, düzenlenen "Hasat Şenliği"nde Suriyeli yetimlerle paylaştı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi ve Fecir Bilinçlendirme ve Yardımlaşma Kulübü ile Uluslararası Doktorlar Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen "Hasat Şenliği"nde Kayserili ve Suriyeli yetimler bir araya geldi.

ERÜ Fecir Bilinçlendirme ve Yardımlaşma Kulübü, İHH Kayseri Temsilciliği ve AID işbirliğiyle yürütülen "Minik Eller Can Suyu Verecek" Projesi ilk meyvesini verdi. Proje kapsamında ERÜ Kampüsü içerisinde yer alan bahçede meyve ve sebze yetiştiren çocuklar, ilk hasatlarını da Suriyeli yetim çocuklar ile paylaştı. Sabah saatlerinde bahçeye gelen çocuklar, kendi elleri ile topladıkları sebze ve meyveleri, düzenlenen etkinlik ile Suriyeli çocuklara teslim etti.

Proje hakkında bilgiler veren Fecir Bilinçlendirme ve Yardımlaşma Kulübü Başkan Yardımcısı Güler Kara, "Burada kulüp olarak çeşitli bilinçlendirme ve yardımlaşma faaliyetleri yürütüyoruz. Yapmaktan gurur duyduğumuz faaliyetlerden biriside yetim çalışmalarıdır. Buradaki çocuklarla derslerinde yardımcı olarak tanışmaya başladık. 2 senedir akademik derslerinde yardımcı oluyoruz. Çocuklarımızın bir çoğu da küreselleşen dünyada sebze ve meyve yetiştiriciliğini bilmiyorlar. Biz onların rehabilitasyonu için böyle bir çalışma düşündük ve ziraat fakültesi ile birlikte bu projeyi gerçekleştirdik. ilk olarak haziran ayında fide dikimini gerçekleştirdik" dedi.

Kara, "Çocuklarımızın evlerinde ulaşabilecekleri her şeyi burada yetiştirmeye gayret ediyoruz. Asıl amacımız yardımlaşma bilincini kendimizden sıyırarak onlarında içselleştirmesini sağlamaktır. Burada hasadı topladıktan sonra çocuklarımız hasadı kendi elleri ile Suriyeli çocuklara verecekler. Bu sayede aralarındaki kardeşlik bilinci, bizim Müslümanlar olarak bir aile olduğumuzun bilincini onların üzerinde sağlayabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022