İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hat ve tezhip ustaları yetimler için çizecek
Dünyanın önde gelen hat ve tezhip ustaları, gelirleri yeni bir yetimhane inşası için kullanılmak üzere her Ramazan ayının 15'inde idrak edilen Dünya Yetimler Günü’nde "hayır" temalı bir sergi için kolları sıvadı.
02.12.2015

Dünyanın önde gelen hat ve tezhip ustaları, gelirleri yeni bir yetimhane inşası için kullanılmak üzere her Ramazan ayının 15'inde idrak edilen Dünya Yetimler Günü’nde "hayır" temalı bir sergi için kolları sıvadı.

Hat ve tezhip ustaları ile İHH Denetleme Kurulu Başkanı Muhammet Hanefi Kutluoğlu, İHH başkan yardımcıları Hüseyin Oruç ve Murat Yılmaz, projenin detaylarını görüşmek üzere İHH İnsani Yardım Vakfı merkezinde bir araya geldi.

Görüşme öncesi İHH’nın yetim çalışmaları hakkında bilgi veren İHH Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcı Murat Yılmaz, dünya üzerinde Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre 200 milyon kadar yetimin olduğunu, ancak verilen rakamın eksik olduğunu vurgulayarak, “İçinde Çin, Myanmar, Kuzey Kore gibi 52 ülke bu rakama dahil edilmemiştir. Bunları da eklediğimiz zaman sivil toplum kuruluşlarının rakamları tahmini olarak 400 milyonu bulmaktadır” dedi. 

Fuhuş ve organ mafyaları tarafından 2 milyondan fazla çocuk kaçırıldı

400 milyon yetim çocuğun yarısının herhangi bir aile ve ya kurum koruması olmadan sokaklarda yaşadığını dile getiren Murat Yılmaz, fuhuş mafyaları tarafından bir milyon 100 bin çocuğun kaçırıldığını kaydetti.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sokakta yaşayan çocukları bekleyen inanılmaz tehlikeler var. Bunların başında organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri ve misyoner örgütler geliyor. Özellikle organ mafyaları, çocukları tehdit ediyor.Son 30 yılda bir milyondan fazla çocuğun organları çalındı. Yine fuhuş mafyaları tarafından bir milyon 100 bin çocuk kaçırılmış ve istismar edilmiş. Maalesef çocukları ciddi bir anlamda öğüten bir sistem bu. Bunun dışında misyoner örgütler yetim çocuklar için ciddi bir tehlike ve tehdit oluşturuyor. Bu misyoner örgütler dünyanın her yerinde çalışıyorlar. Genellikle yoksulluğun ve cehaletin olduğu coğrafyalarda, Afrika gibi, Güney Doğu Asya, Orta Asya gibi fakirliğin ve cehaletin olduğu bölgelerde çalışıyorlar. Müslüman olan çocukların dinlerini birtakım faaliyetlerle değiştiriyorlar. Sadece World Vision örgütü dünya üzerinde 4 milyon 300 bin çocukla ilgileniyor. Bu çocukların yüzde 75’i İslam dünyasının çocukları. Biz kendi çocuklarımıza sahip çıkmadığımız sürece dünya üzerindeki bu misyoner yapılar bizim çocuklarımızın dinlerini değiştirmeye devam edecekler.”

Toplantıya katılan hat ve tezhip ustaları Dünya Yetimler Günü’nde düzenleyecekleri sergiden elde edilen gelirle bir yetimhane açarak projeyi daha kalıcı hale getirmek istediklerini, serginin sadece yetim ile sınırlanmayacağını “hayır” temalı olacağını ifade ettiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022