İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hayat Bulmayı Bekleyen Projeler
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri şahıs, kurum veya grup olarak üstlenebilir ve bu gibi çalışmalarla mağdur coğrafyalardaki birçok kardeşimizin yüzünü güldürebilirsiniz.
02.04.2015

 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri şahıs, kurum veya grup olarak üstlenebilir ve bu gibi çalışmalarla mağdur coğrafyalardaki birçok kardeşimizin yüzünü güldürebilirsiniz. 

 

1-) Kuran-ı Kerim Dağıtım Projesi / Afrika

Proje kapsamında Afrika’nın muhtelif yerlerinde Kuran-ı Kerim dağıtımı yapılacaktır.

Projenin Tanımı

Afrika’nın birçok bölgesinde çocuklar, Kuran bulamadıkları için ayetleri kireçle tahtalara yazıp hafız olmaya çalışmaktadırlar. Proje kapsamında onların yüklendikleri bu ağır yükü hafifletmek için Afrika’da muhtelif bölgelere, tanesi 12 Türk Lirası’ndan olmak üzere Kuran-ı Kerim dağıtımları yapılacaktır.

Projenin Amacı

Müslüman Afrika halkı medrese eğitimine büyük önem vermektedir. Medreseler genellikle çeşitli zorlukların bir gelenek olarak şekillendirdiği şifahi eğitim sistemini uygulamaktadırlar. Hiçbir defter veya kalem kullanmaksızın, sadece öğretmenin söylemesi, çocukların da tekrarlayarak öğrenmesi ve ezberlemesi yöntemine dayanan eğitim sistemi, Afrika’nın her ülkesinde imkansızlıklardan dolayı vazgeçilmez bir yöntemdir. Bu projeyle birlikte, Kuran eğitimi almak isteyen Afrikalı çocuklara bir ışık yakmak, ayrıca kutsal kitabımızın bereketinden faydalanmak isteye kara kıtaya güzel ve anlamlı bir hediye vermek amaçlanmaktadır.

Proje ayrıntıları için tıklayınız

 

2-) İslam Kültür Merkezi Projesi / Nepal

Proje kapsamında Nepal’in başkenti Katmandu’da azınlık olarak yaşayan Müslümanların kendilerini sosyal, ekonomik ve siyasi düzlemde geliştirmelerini sağlayacak modern imkânlara sahip bir İslam Kültür Merkezi inşa edilmesi planlanmıştır.

Katmandu İslam Kültür Merkezi aşağıda sıralanan sebeplerden ötürü zorunludur:
1. Katmandu sadece bu ülke için değil tüm bölge için önemli bir şehirdir. Diğer dinlere mensup insanların kendi kültür ve medeniyetlerini aktarmaları için Kültür Merkezleri var ancak Müslümanların İslam’ı ve İslam medeniyetini anlatmaları için bir merkezleri yok. Yapılacak olan bu merkez, bu boşluğu doldurabilir.

2. Ülkenin başkenti olan Katmandu'ya ülke içindeki tüm Müslümanlar kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak için gelmektedirler. Bu sebeple bu insanların Katmandu'ya geldiklerinde toplumsal ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için gidebilecekleri bir merkezleri olmalıdır.

3. Katmandu, ülkeye gelen birçok yabancı ziyaretçilerin ilk durağıdır. Özellikle Müslüman ziyaretçiler burada bir merkez olmadığı için kişisel ve dini ihtiyaçlarını karşılama ve İslami alanda gerekli bilgiye sahip olma noktasında eksiklik yaşamaktadırlar. Merkezimiz bu amaca da hizmet edebilir. Merkez aynı zamanda ülkeye gelen gayri Müslimlerden İslam ve Müslümanlar hakkında bilgi almak isteyenler için de referans olacak bir yer haline gelecektir.

4. Müslümanların kendilerine ait bir merkezi olmadığı için düzenlemiş oldukları sempozyum, seminer ve toplantılar için kira bedeli olarak büyük miktarda para harcamak zorunda kalmaktadırlar. Bu merkez inşa edildiğinde bu tür organizasyonları çok kolay ve rahat bir ortamda gerçekleştirebilir ve kira için yapılan masraflar da başka programlar için kullanılabilir.

Projenin amaçları aşağıda verilmiştir:

1. Müslümanlar arasında genci yaşlısı, bayan ve erkek ayrımı yapmadan vakit namazları, Kur'an dersleri ve akademisyen ve davetliler tarafından yapılan konuşmalar gibi faaliyetler ile İslam prensipleri hakkında farkındalık oluşturmak.

2. Nepal İslam toplumu için dini ve kültürel programlar düzenlemek ve bu tür programlara destekleyici olmak.

3. İslami değerleri teşvik etmek ve Müslümanların kişisel ve ruhsal gelişimini desteklemek için İslami eğitim desteği sağlamak.

4. Yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde uygun toplumsal faaliyetleri desteklemek ve var olanları geliştirmek.

5. Binadaki mescitte günlük beş vakit namaz ve Cuma günü de cuma namazları ikame edilecektir.

6. Haftalık Kuran ve hadis dersleri ve İslami eğitimler için sınıflar oluşturulacaktır.

7. İslam dini hakkında toplantılar, seminerler ve sempozyumlar düzenleyip İslam mesajını yaymak ve İslam dinini kuşatan yanlış anlaşılmaları bertaraf edip diğer din mensuplarının ön yargılarını kırmak.

8. Özelde maddi imkânları yetersiz olan bayanlar ve dul hanım kardeşlerimiz için evlilik organizasyonları gibi kültürel organizasyonlar düzenlemek.

9. Özellikle fakir ve muhtaç durumda Müslümanlar için mesleki eğitimler düzenlemek.

10. Diğer kültürel, sosyal ve eğitsel etkinlik ve çalışmalar için fon oluşturmak üzere bu merkezin bazı alanlarını kiralamak.

11. İslami Sangh Nepal Kurumu ve bağlı kuruluşları için ofis amacıyla kullanmak.

12. İyi bir şekilde döşenmiş ve yeterli derecede kaynağın olduğu İslam Merkez Kütüphanesi oluşturmak.

Proje ayrıntıları için tıklayınız

 

3-) Barınak Projesi / Sudan - Darfur

Bu proje, Sudan Darfur’daki iç savaştan etkilenen aileler, yetim ve dullar için N’yala şehrinin yakınlarında temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla barınak inşa etmeyi hedeflemektedir.

Projenin Tanımı

Darfur’un N’yala bölgesinin batısında savaştan etkilenen mülteciler için insanların bu zor dönemde kalabilecekleri her biri 2 odalı, tuvaletleri olan, plastik döşemeli ve üstü muşamba ile örtülü 73 adet barınak inşa edilecektir. Yetkililer bu proje için arsa belirlemiş ve su kuyusu açmıştır. Ailelere tahsis edilen alan içerisinde sebze yetiştirebilecekleri bir alan bulunmaktadır. Bu vesileyle üretime katılmaları ve günlük ihtiyaçlarını muhtaç olmadan temin etmeleri sağlanacaktır. Mülteciler için betonarme kalıcı konut yapımına müsaade edilmediği için bu tarz bir yöntem belirlenmiş en azından bu ailelerin daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri hedeflenmiştir.

Projenin Amacı

Projenin temel amacı, bölge halkına ihtiyaç duyduğu barınak imkânını sağlamaktır. Ayrıca onlara hayatı biraz daha kolaylaştırmak, zarar görenlerin dualarını almak, savaşın yıktığını yeniden inşa etmek, yoksulların gülümsemesini sağlamak ve mültecilere ikamet edebilecekleri barınaklar inşa etmek ve sebze üretimi yapabilecekleri küçük bahçeler oluşturmak.

Proje ayrıntıları için tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024