İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Gazze’den yürek burkan bir hikaye daha
Cebeliya’da yaşayan Halit Muhammed Abid Rabbo’nun 3 kız çocuğu ile annesi İsrail işgal güçleri tarafından gözleri önünde kurşuna dizilmiş. Rabbo’nun 2 kızı hayatını kaybederken bir kızı ile annesi ağı
Filistin, Ortadoğu 16.02.2009

İsrail 22 gün boyunca ağır bombardıman altında tuttuğu Gazze’den çekildi ama bölgeden yürek burkan hikayeler geliyor. Bu hikayeler İsrail işgal güçlerinin Gazze’de hiçbir sınır tanımadan sivilleri nasıl öldürdüğünü belgeliyor.

İsrail işgal güçleri Halit Muhammed Abid Rabbo’nun 3 kız çocuğunu ve annesini gözleri önünde kurşuna dizmiş. Rabbo’nun 2 kızı hayatını kaybederken bir kızı ile annesi ağır yaralanıyor.

Muhammed Rabbo, Cebaliye'deki evinin enkazı başında yaşadıklarını Ekiplerimize şöyle anlattı: “Tanklar buraya gelince megafonlarla herkesin dışarı çıkması çağrısında bulundular. Biz de doğal olarak annem, eşim ve 4 yaşındaki kızım Sema, 7 yaşındaki kızım Suad ve 8 yaşındaki kızım Emel’le dışarı çıktık.

Elimizde beyaz bayraklarla ‘biz sivil insanlarız anlamında’ dışarı çıktık. Dışarı çıkınca gördüklerimiz bizi şoke etti. Karşımızda 2 İsrail askerini gördük. Birisinin elinde cips diğerinin elinde de çikolata vardı. Ve bunları yiyorlardı.

5 dakika kadar bekledikten sonra hareketlilik başladı. Tankların üzerindeki askerler M16 tüfekleriyle çocuklarımın üzerine ateş etmeye başladılar. Kurşunlar doğrudan 3 kızıma doğru geliyordu. Açılan ateş sonucu 8 yaşındaki kızım Emel’e 12 kurşun isabet etti. 7 yaşındaki kızım Suad’ın ise göğsü parçalandı. 4 yaşında olan diğer kızım Sema ise 3 yerinden vuruldu, mermiler onun da sırtını yaraladı. Annem o arada feryat etmeye başladı.

Bu defa ona da ateş ettiler. O da kolundan ve göğsünden vuruldu. Bağırmaya başladım, çocuklarımı kucakladım ve yardım edin diye bağırıyordum. Ama elden gelen bir şey yoktu. Ambulans diye bağırıyordum. Sadece bir ambulans geldi.

İsrailliler ona da ateş ederek kovdular. Sonrasında ne Kızıl Haç ne de başka bir ambulans bir daha gelemedi. Düşünün şimdi siz bu durumu: Annem vurulmuş, kızlarım vurulmuş, hepsi ölü gözümün önünde.”

Çocukları öldürdükten sonra evi yerle bir ettiler

Beni de öldürebilirlerdi ama bunu yapmadılar. İsrailli askerler çocuklarımı ve ailemi öldürdükten sonra tanklarla evimi yerle bir ettiler. Çaresiz durumdaydık.”

Acılı babanın hayatta kalan 4 yaşındaki kızı Sema Abid Rabbo’ya Belçika yardım elini uzattı. Omuriliği zedelenen ve belden aşağısı tutmayan Sema Belçika'daki bir hastanede tedavi görüyor. Doktorlar Sema'nın muhtemelen bir daha yürüyemeyeceğini söylüyorlar.

Geride kalan Halit Muhammed Abid Rabbo ve eşine ise Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı, kendilerine bir ev kiralamaları için maddi yardımda bulundu. Acil ihtiyaçlarını karşıladı.

İsrail işgal askerleri 400 çocuğu öldürdü

İsrail Gazze’de Hamas’ı hedef aldığını iddia etse de 22 gün süren saldırılarında tüm Filistin halkını hedef aldı. Gazze’de 400 çocuk saldırılarda hayatını kaybetti. Yani ölenlerin 3’te birini çocuklar oluşturdu. Doktorlar, ölen çocukların yaralarına bakarak çok yakından vurulduklarını tespit etti. Bu tespit ve çocuklarını kaybeden ailelerin anlattıkları İsrail işgal askerlerinin çocukları kasıtlı olarak vurduklarını belgeliyor.


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Sudanlı savaş mağdurlarına gıda desteği
İHH’dan Sudanlı savaş mağdurlarına gıda desteği
Sudan, 15 Nisan’dan bugüne devam eden iç karışıklık sebebiyle yakın tarihin en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya. Ülkede milyonlarca insan; içme suyuna, temel gıda, temizlik ve barınma malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Çatışmaların hemen ardından ülkeye yönelik yardım çalışmalarına başlayan İHH, son olarak 408 aileye gıda malzemesi desteğinde bulundu.
16.11.2023
Suriye’deki 144 aileye yeni yuva
Suriye’deki 144 aileye yeni yuva
Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle Suriye’nin İdlib kırsalındaki Kemmune bölgesinde inşa edilen 144 ev, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.
04.10.2023
İHH’dan Sudan’a 30 konteynerlik yardım malzemesi
İHH’dan Sudan’a 30 konteynerlik yardım malzemesi
İHH İnsani Yardım Vakfı 15 Nisan’dan bu yana iç karışıklığın sürdüğü Sudan’a yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf; gıda, battaniye, giyim, ayakkabı ve temizlik malzemesi gibi çeşitli ihtiyaç kalemlerinden oluşan 30 konteynerlik insani yardımı ülkeye gönderdi. “Rotamız Sudan Yükümüz İyilik” sloganıyla yürütülen yardım çalışması kapsamında Temmuz ayında da 15 konteyner dolusu insani yardım ülkeye ulaştırılmış ve 200 bine yakın kişi bu yardımlardan istifade etmişti.
29.09.2023