İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Henüz 19 yaşındaydı
Filistin’de zorluklar içinde yaşayan insanlara yardım götüren Mavi Marmara gemsine İsrail askerinin saldırısı sırasında ateş seslerini duyan Furkan, önündeki kâğıda şöyle yazmıştı: “Şahadet şerbetine
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 30.06.2010

Furkan Doğan, 20 Ekim 1991 yılında New York’ta doğdu. Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Lisesi son sınıf öğrencisiydi. Filistin’e yardım filosuna Kayseri’den katıldı. Furkan Doğan, İnsani Yardım filosunda sivillerin yer aldığı Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından vurularak 19 yaşında hayatını kaybetti. 1,5 metreden dört kurşun yüzüne bir kurşunda göğsüne isabet ettirilmişti.

Furkan, genç yaşta kendi varlığının hayırlara vesile olması için çıkmıştı bu yolculuğa. Babası acısını yüreğine gömerek “Pişmanlığımız, keşkemiz yok. Çocuğumuz güzel bir yolda şehit oldu. Biz de şehit babası olduk. Hayırlı gelişmelere vesile olacak.” diyerek anlamlandırıyor oğlunun vefatını.

Furkan’ın ağabeyi Mustafa Doğan, İstanbul’daki cenaze namazında “Biz İsrail’in gemileri ve yolcuları alıkoyacağını veya geri çevireceğini düşünüyorduk ama böyle insanlık dışı bir şey yapacağını tahmin etmiyorduk. Kardeşim Filistinliler için şehit oldu. Onlar için canımız feda olsun. Furkan şimdi İstanbul’da; İstanbul'un fethine katılan şehitlerle birlikte dua ediyorlar.” diyerek belirtti duygularını.

Filistin’de yaşayan ve acı çeken insanlara yardım götüren Mavi Marmara gemsine İsrail askerlerinin saldırısı sırasında ateş seslerini duyan Furkan, önündeki kâğıda şöyle yazmıştı: “Şahadet şerbetine son saatler. Var mı daha güzel şey? Varsa o da sadece annemdir. Ama ondan ben de emin değilim. İkisinin kıyası çok zor. Şahadet mi, annem mi? Salon boşaldı. Şu ana kadar olmayan ciddiyet bir anda herkesi kapladı…”

İsrail, elindeki tek silahı bir kalem ve bir kâğıt olan 19 yaşındaki Furkan’ı hedef aldı. Masum bir çocuğu…

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024