İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hümeyra’nın isminin her harfine bir yetim
Harçlıklarından ayırdığı paralarla bir yetime sponsor olarak bakımını üstlenen, ancak Ramazan Bayramında geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını yitiren İHH gönüllüsü 16 yaşındaki Hümeyra Tozduma
09.01.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geliştirdiği sponsor aile projesi ile aylık 90 tl ödeyerek bir yetimin bakımı üstlenebiliyor. 16 yaşındaki İHH gönüllüsü Hümeyra Tozduman da harçlıklarından biriktirdiği 90 TL ile bir yetimin bakımını üstlenmişti. Küçük Hümeyra bakımını üstlendiği yetimi kardeşi gibi görüp bir gün onu ziyaret etmenin hayalini kuruyordu. Ancak küçük Hümeyra geçtiğimiz Ramazan Bayramında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Hümeyra’nın bakımını üstlendiği yetimi bir kez daha sahipsiz kalmıştı. Ancak Hümeyra'nın babası Nihat Tozduman, Hümeyra’nın yetimini sahipsiz bırakmadı ve bakımını üstlendi. Bununla kalmayan baba Nihat Tozduman, Hümeyra’nın ilk yetimi de dahil olmak üzere kızının adının her harfi için bir yetimin bakımını üstlenerek toplam 7 yetime sahip çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın partner kuruluşu olan İHH İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Koordinatörü olan Burak Kılınç, Hümeyra’nın İHH çalışmalarında hep en önlerde yer aldığını belirtirken, küçük Hümeyra’nın özellikle yetim çalışmalarına büyük gayret gösterdiğini söyledi. Hümeyra’nın bir okul arkadaşı ile birlikte harçlıklarından biriktirdikleri ile bir yetimin bakımını üstlendiğini söyleyen Kılınç, yaşanan talihsiz kazadan sonra Hümeyra’nın babasının derneği ziyaret ederek, ‘Kızımın bir isteği vardı, bugüne kadar olmadı, mümkünse bunun gerçekleşmesini istiyorum. Kızım bakımını üstlendiği yetimlerinin özellikle Gazze’den olmasını istemişti ve ben kızımın her harfine bir yetim almak istiyorum' dediğini aktardı. Hemen İHH İnsani Yardım Vakfı ile irtibata geçtiklerini söyleyen Kılınç, 7 yetimin bilgilerinin baba Nihat Tozduman’a teslim edilerek bakımlarının hemen üstlenildiğini belirtti.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024