İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Humus el-Waer'den tahliyeler sürüyor
Humus’un el-waer ilçesinden bin 452 sivil ve 4 yaralı Suriye’nin Cerablus bölgesine tahliye edildi. İHH ekipleri sivillere sıfır noktasında acil yardım paketleri dağıttı.
10.04.2017

Suriye’nin Humus kentinin el-waer ilçesinden bin 452 sivil ve 4 yaralı kısmen daha güvenli bir bölge olan Cerablus’a tahliye edildi.

İHH, Humus’un sıfır noktasına ulaşan sivillere hurma, bisküvi, içme suyu ve bebek bezi gibi malzemelerin bulunduğu acil yardım paketleri dağıttı.

Tahliyeler ile alakalı bölgede bulunan İHH Bab Es-Selam Ofis Sorumlusu Ömer Koparan, ‘’Suriye'de devam eden mevcut durumun başladığı ilk günden itibaren Suriyeli mazlumların mağduriyetlerini gidermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle vakfımızın yürüttüğü insani diplomasi faaliyetleri, en az insani yardım çalışmalarımız kadar büyük önem taşıyor. Bu bağlamda bugün Humus’un el-waer ilçesinden tahliye edilen bin 452 sivili Humus’un sıfır noktasında karşıladık.’’ dedi.

waer1.jpg

Koparan, Cerablus’a tahliye edilen sivillere ilk etapta acil yardım paketi dağıttıklarını, bundan sonrası için ise barınma ve sağlık gibi konularda destek vereceklerini bildirdi.

Toplamda 15 bin kişinin tahliye edileceğini vurgulayan Koparan, aynı bölgeden geçtiğimiz haftalarda 3 ayrı sivil kafilesinin geldiğini ve bundan sonrası içinde tahliyelerin devam edeceğini belirtti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023