İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İçimizdeki Yaramız Kudüs’ü Ne Kadar Tanıyoruz¬?
Genç İHH lise ve üniversitede okuyan ya da mezun olan bayanlara “Adım Adım Beytülmakdis” adında sertifikalı bir eğitim programı düzenliyor.
Filistin, Filistin-Gazze 28.10.2014

Genç İHH lise ve üniversitede okuyan ya da mezun olan bayanlara “Adım Adım Beytülmakdis” adında sertifikalı bir eğitim programı düzenliyor.

Yıl boyunca değerli isimleri kurumda ağırlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu dönem Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulfettah EL AWAISI’yi ağırlayacak. Programda Profesör AWAISI, Kudüs’ün tarihi, coğrafi durumu, nüfusu, hikâyesi, tarihi ve Kudüs ile ilgili yürüttüğü proje hakkında katılımcılarla önemli bilgiler verecek.

8 Kasım 2014 saat 13.00’de başlayacak ve 2 haftada bir düzenlenecek olan “Adım Adım Beytülmakdis” eğitim programı 09 Mayıs 2015 tarihine kadar İHH Genel Merkezi Kudüs Toplantı Salonu’nda devam edecek ve katılımcılara ilgili konuda sertifika verilecek. İlgili eğitim kapsamında hangi hafta hangi konunun işleneceği bilgisi aşağıdaki tabloda yer almakta.


Prof. Dr. Abdulfettah EL AWAISI kimdir?
Beytül Makdis sınırları içinde dünyaya gelen İsrail'in tehcirine, sürgününe, hapsine ve işkencelerine maruz kalan El-Awaisi yoksul bir aile çocuğu olmasına rağmen lisans, master ve doktora çalışmalarını İngiltere’de tamamlamış. Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeden, ısrarla babasının kendisine söylediği "İsrail bizim topraklarımızı zorla, silahlarla işgal etti. Biz onu yeniden alacağız; fakat silahla değil ilimle..." sözünü her yerde hatırlatan Prof. Dr. Abdulfettah kendi yurtlarına dönmelerinin ancak kendi kavramlarına dönmekle mümkün olacağını söylüyor. Ve bu bağlamda hiç bir zaman "Kudüs" ismini kullanmıyor. Bu ismi kabul etmiyor. Hz. Muhammed'in (sav) o beldeye Beytül Makdis dediğini hatırlatıyor. Beytül Makdis diye bir proje hayata geçirmiş. Bu projeyi de İsrail'in kurucusu ve destekçisi olan İngiltere'nin merkezinde Londra'da hazırlayıp onaylatmış. Bu amaçta ve kapsamda akademik çalışmalarını yürütmektedir.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024