İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İdlib'deki hastanelere serum desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de son iki haftadır şiddetli hava saldırılarına maruz kalan İdlib ilindeki hastanelere 100 bin serum desteğinde bulundu.
Suriye 04.01.2018

İdlib'de son iki haftada yoğunlaşan saldırılar nedeniyle bazı hastanelerde tıbbi malzeme stokları tükenme noktasına geldi. Bunun üzerine, Suriye'de yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, İdlib ilindeki hastanelere 100 bin serum gönderdi.

qo2a2561.jpg

“Stoklar tükenme noktasına gelmişti”

İHH Babulhava Ofisi Sorumlusu Mehmet Şuayip Altun, “İdlib’deki bazı hastanelerde tıbbi malzeme stoklarının tükenme noktasına gelmesiyle acil müdahale bekleyen hastalar gerekli tedaviyi göremiyor. İdlib'deki hastanelerde özellikle serum ihtiyacının çok fazla olduğunu tespit ettik. Bu nedenle temin ettiğimiz 100 bin serumu, lojistik merkezimizden İdlib ilindeki hastanelere gönderdik" diye konuştu.

İdlib'in güneyinin yoğun hava saldırılarına maruz kaldığını vurgulayan Altun, "Bu bölgelerdeki sivillerin yaralanması durumunda hastanelerdeki malzemelerin yetersiz olması sivillerin hayatını kaybetmesine neden olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için bu dağıtımları gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

qo2a2626.jpg

2011’den bu yana

İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026