İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlib’den göç edenlere sıcak yemek
İHH İnsani Yardım Vakfı, İdlib'in güney kırsalındaki saldırılar nedeniyle yerinden edilerek Türkiye sınırı yakınına sığınan sivillere her gün bin kişilik sıcak yemek dağıtıyor.
Suriye 10.01.2020

Suriye’nin İdlib ilinin güney kırsalından göç etmek zorunda kalarak kuzey bölgelere doğru gelen sivillere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından her gün bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, bağışçıların destekleriyle temin edilen gıda malzemelerinden yapılan yemekleri savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını söyledi. Tosun, "Kasım 2019’un başından bu yana saldırılar nedeniyle Türkiye-Suriye sınırının bulunduğu alanlara doğru göç eden sivillerin sayısı 370 bini buldu. Sivillerin birçoğu temel yaşam malzemelerinden yoksun durumda. Yardım çalışmalarımız sürüyor ancak halen mağdur durumda olan on binlerce insan var” dedi.

1g9a0206.jpg

"Savaş mağduru siviller, vicdan sahiplerinin desteklerini bekliyor"

Tosun, sıcak yemek dağıtımlarının önemli bir ihtiyacı giderdiğini ifade ederek, "Göç eden birçok aileler kendileri için yemek temin edebilecek durumda değil. Bu nedenle yaptığımız sıcak yemek dağıtımları büyük önem taşıyor. Aşevlerinde her gün bin kişilik sıcak yemek pişirerek ailelere dağıtıyoruz. Günlük olarak ekmek dağıtımlarımız da devam ediyor. Lakin ihtiyaç giderek artıyor. Savaş mağduru siviller, vicdan sahiplerinin desteklerini bekliyor" diye konuştu.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardım için

İHH aracılığıyla İdlib’den göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine SURİYE koduyla bağışta bulunarak savaş mağduru ailelere destek verebiliyor.

 1g9a0288.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde hazırlanan 110 konteynerlik İyilik Gemisi Mersin Limanı'ndan, Sudan'a doğru yola çıktı. Vakfın hazırlamış olduğu 2'inci İyilik Gemisi bin 605 tonluk insani yardım malzemesi barındırıyor.
Mersin
26.04.2025
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından evlerine gidemeyen 2 bin kişiye sıcak çorba dağıttı.
İstanbul
24.04.2025
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kocaeli
18.04.2025