İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İdlib’e yeni kamp
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki Kelbit Köyüne 190 çadırlık yeni bir kamp kurdu.
Suriye 13.02.2018

Suriye’de savaş 7’nci yılını doldurmak üzere. Savaşın geride bıraktığı enkaz ise bir hayli fazla. 550 bini aşkın şehit, milyonlarca mülteci ve on binlerce de yetim. Sonuç olarak 7 yıldır her sabah bir kâbusa uyanan Suriyeliler, ya öldürüldüler ya da sürgüne mahkûm edildiler. İHH İnsani Yardım Vakfı ise Suriyelileri hiçbir zaman kendi kaderlerine terk etmedi.

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, İdlib’te 190 çadırlık kamp kurdu. Kurulan kampla birlikte İHH’nın İdlib’ten göçenler için kurduğu kamp sayısı 3’e çıkmış oldu.

img_0671.jpg

“150 bini aşkın sivil göç etti”

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada, güney İdlib’de sivil yerleşim yerlerine düzenlenen hava saldırıları ve devam eden çatışmalar nedeniyle 150 bini aşkın sivilin Türkiye sınırına yakın noktalara göç ettiğini söyledi.

İHH olarak İdlib kırsalındaki Kefer Lusin ve Babuska köylerine kurdukları kamplara göç eden aileleri yerleştirdiklerini aktaran Yemelek, “İhtiyacın artması üzerine Kelbit Köyüne de 190 çadırlık kamp kurduk. Bu kampımıza da en kısa süre içerisinde aileleri yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi. İdlib kırsalında sivil yerleşim yerlerine düzenlenen hava saldırılarının giderek arttığını belirten Yemelek, şöyle devam etti:

“İdlib’in güney ve doğu kesiminde sivil yerleşim yerlerine yönelik Suriye rejimi tarafından ciddi hava saldırıları gerçekleştiriliyor. Büyük sivil kayıpları yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Saldırıya uğrayan ilçe ve köylerin tamamı geçtiğimiz yıl tarafların ortak kararıyla belirlenen çatışmasızlık bölgesi içerisinde yer alıyor. Buna rağmen saldırıların devam etmesi büyük göç dalgalarının oluşmasına neden oluyor. Temennimiz saldırıların bir an evvel durması için uluslararası çağrıların yapılması ve sivillerin güven içerisinde evlerine dönebilmesidir.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

img_0684.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026