İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlib’e Yetim Yaşam Merkezi
İHH, Özgür-Der ve Musab Bin Umeyr Derneği’nin desteğiyle Fetih-Der tarafından yaptırılan 350 yetim ve ailelerinin barınabileceği Abdulhamit Han Yetim Yaşam Merkezi, Dünya Yetimler Günü’nde İdlib'de törenle hizmete açıldı.
Suriye 20.05.2019

İdlib’in kuzey kırsalında bulunan Kerame bölgesinde İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der ve Musab Bin Umeyr Derneği’nin desteğiyle Fetih-Der tarafından yaptırılan 350 yetim ve ailelerinin barınabileceği ‘’Abdulhamit Han Yetim Yaşam Merkezi’’ her yıl ramazan ayının 15. günü kutlanan Dünya Yetimler Günü’nde törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat, 72 dairenin bulunduğu tesiste aşevi, cami, giyim mağazası, okul, fırın ve Kur'an kursunun yer aldığını söyledi.

ic1.jpg

Bulat, "Savaşın yetim bıraktığı çocuklara din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu amaçla Abdulhamit Han Yetim Yaşam Merkezi projemizi hayata geçirdik. Kısa sürede böyle büyük bir projenin tamamlanmasına destek olan tüm bağışçılarımıza ve İHH başta olmak üzere Özgür-Der ile Musab bin Umeyr Derneği’ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

erhan.jpg

İHH Genel Başkan Yardımcısı Erhan Yemelek ise, “İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilen ramazan ayının 15. gününde bu tesisin açılışı yapılıyor. Suriye’deki savaş yüz binlerce çocuğu yetim bıraktı. Bu çocuklara sahip çıkılması için daha büyük adımlar atmamız gerekiyor. Bu projede emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum” dedi.

ic2.jpg

Yapılan konuşmaların ardından Abdulhamit Yetim Yaşam Merkezi, dua ve kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024