İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İdliblilere 10 bin paket yardım
Suriye’nin İdlib ilinin kırsal kesimlerine yönelik Beşar Esed rejimi ve destekçilerinin hava-kara saldırıları nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden sivillere İHH tarafından 10 bin adet acil yardım paketi dağıtıldı.
28.01.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ilinin kırsal kesimlerine yönelik Beşar Esed rejimi ve destekçilerinin hava-kara saldırıları sonucu Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden sivillere 10 bin adet acil yardım paketi dağıtıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Kasım 2019’un başından bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan çeşitli bölgelerde yerinden edilen sivillerin sayısının 500 bini aştığını söyledi. Göç yolundaki ailelere acil yardım paketi dağıttıklarını anlatan Tosun, “Son 24 saat içerisinde sivil yerleşimlere yönelik saldırıların yoğunlaştırılması nedeniyle en az 25 bin kişi daha göç yoluna düştü. Bu sayı sürekli artıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak göç yolundaki ailelere acil yardım paketleri dağıtıyoruz. Dağıtmış olduğumuz paketlerin içerisinde konserve, su, kek, ekmek ve meyve suyu bulunuyor” dedi. Tosun, göç yolundaki aileler için acil olarak çadır kurulumlarının sürdüğünü ve temel yaşam malzemesi desteğinde bulunulduğunu belirterek aynı zamanda savaş mağduru siviller için çadıra bir alternatif olarak briketten ev inşasının da sürdüğünü sözlerine ekledi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardım için

İHH aracılığıyla İdlib’de göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine SURİYE koduyla bağışta bulunarak savaş mağduru ailelere destek verebiliyor.

1g9a6024.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık’ın anısına Gazze’de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, gıda kumanyası ve temiz içme suyu dağıtımı yapıldı.
05.01.2026
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla savaş ve kriz bölgelerinde zorlu kış şartlarından etkilenen insanlara destek olmak amacıyla kış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, özellikle barınma, ısınma ve temel ihtiyaçlara erişimde güçlük yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması hedefleniyor.
30.12.2025
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’da özellikle Sumatra Adası’nı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, geniş çaplı sel ve toprak kaymalarına neden oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da selden etkilenen afetzedelere yardım ediyor.
03.12.2025