İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH 1390 kişilik arama kurtarma ekibiyle deprem bölgesinde
Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 ili etkiledi. Depremlerde 6 bine yakın bina yıkılırken, son belirlemelere göre 7 bin 108 kişi hayatını kaybetti, 40 bin 910 kişi yaralandı. İHH İnsani Yardım Vakfı, yaşanan depremin ardından acil yardım çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında, 1390 kişiden oluşan 65 arama kurtarma ekibi 2 arama kurtarma köpeği ile birlikte görev yapıyor. Bölgedeki diğer yardım çalışmaları da sürüyor.
08.02.2023

Kahramanmaraş merkezli olarak 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerde; Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da 6 bine yakın bina yıkıldı. Son belirlemelere göre depremde 7 bin 108 kişi hayatını kaybetti, 40 bin 910 kişi yaralandı. İllerde, arama kurtarma ve insani yardım çalışmaları devam ediyor.

aramakurtarma.jpg

121 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı da depremin hemen ardından acil yardım çalışmaları için harekete geçti. Bu kapsamda 1390 kişiden oluşan 65 arama kurtarma ekibi 2 arama kurtarma köpeği ile depremden etkilenen illere yönlendirildi. Ekipler, yoğun bir şekilde bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan bir mobil aşevi İstanbul’dan bölgeye gönderildi. Şu ana kadar İHH tarafından 121 bin 350 kişiye sıcak yemek dağıtıldı.

ikram.jpg

Ayrıca gıda, bot, mont, çocuk bezi, un, su gibi ürünlerin bulunduğu 50 TIR depremden etkilenen illere doğru yola çıktı.

173 bin ekmek dağıtıldı

İHH tarafından depremden bölgelerine yönelik yapılan diğer yardım çalışmaları şu şekilde:

-173 bin 167 adet ekmek dağıtımı

-1800 koli su

-250 koli kumanya paketi

-4 bin 220 paket hijyen malzemesi

-750 adet çocuk montu

-550 adet battaniye

-85 koli muhtelif gıda

koli.jpg

Yıldırım’dan acil yardım çağrısı

Depremin etkili olduğu illerden Hatay’da bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yardım çağrısında bulundu. Yıldırım, “Destek vermek isteyen vatandaşlarımız devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli hareket etmeli. Özellikle arama kurtarma alanında tecrübeli kişilere ihtiyaç var. Bölgede ekmek, su, yiyecek, hilti, kazma, kürek ve arama kurtarma ekipmanlarına ihtiyaç duyuluyor” dedi.

aramakurtarma.jpg

İhtiyaç listesi duyuruldu

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde sıralandı: Battaniye, çadır, ekmek, su, yağmurluk, mat, elektrikli ısıtıcı, konserve hazır gıda, soğuk sandviç, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot, enerji verici gıdalar, (çikolata,kek gibi)

ihh-1390-kisilik-arama-kurtarma-ekibiyle-depr.jpeg

Destek olmak için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın deprem bölgelerinde yaptığı yardım çalışmalarına destek olmak isteyen bağışçılar DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “TÜRKİYE DEPREM” yazarak çalışmalara destek olabiliyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024