İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH 2013 Ramazan ayında neler yaptı?
Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarını dünyanın farklı coğrafyalarına ulaştıran İHH, 2013 yılında da Ramazan bereketini Türkiye ile birlikte 81 ülke ve bölgede yaklaşık 1 milyon kişiyle paylaştı. Ramazan ayında dünyanın dört bir yanında, gönüllüler, doktorlar, psikologlar, gazeteci ve yazarlardan oluşan ekipler, tespit edilen bölgelerin ihtiyacına göre kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekât-sadaka bağışı ve sağlık yardımları gibi faaliyetler gerçekleştirdi.
02.06.2014

Türkiye’de 69 il ve ilçe merkezinde toplam 25 bin aileye Ramazan kumanyası ulaştırıldı. 41 farklı şehirde yaşayan yetim çocuklara çocuk kumanyası ve kırtasiye paketi dağıtımında bulunuldu. 2013 Ramazan ayı içerisinde hayata geçirilen projeler arasında acil yardım çalışmaları, 25 ili gezen gezici aşevi ile günlük sıcak yemek dağıtımı, yetim çocuklara yönelik bayramlık, kırtasiye malzemeleri gibi yardımlar, açlık ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde gıda yardımı ve yetimhane, cami, okul, konut açılışı ile meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yer aldı.

 

Silahların gölgesinde Ramazan’ı yaşamak ve Patani

Güneydoğu Asya’nın sancılı coğrafyası Patani’de 5 milyona yakın müslüman zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. On yıldan fazla bir süredir Patani’de çalışma yürüten İHH, 2013 yılının Ramazan ayında da Patanili Müslümanları ziyaret etmeyi unutmadı. İlk olarak yetimhaneleri ziyaret eden İHH ekipleri 610 aileye gıda kolisi ulaştırdı. 2500 Müslümana iftariyelik ikram eden İHH, yetim çocuklarımız ve aileleri için de 28 adak kurbanı keserek dağıtımlarını gerçekleştirdi. Yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardımda da bulunan İHH ekibi, 10 günlük Patani seyahatini tamamlayıp geri döndü.

 

Ramazan bereketi Karayipler’e ulaştı

Ramazan çalışmaları kapsamında Haiti ve Küba’ya giden İHH ekibi, bölgede bulunan Müslümanları ziyaret etti, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kumanyası dağıttı. Türkiye’den çok uzakta, Amerika kıtasında bulunan Haiti ve Küba’da toplamda 13 gün kalan İHH ekibi, 529 çuvaldan oluşan yardım kumanyasını yoksul ve ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıttı. Her mescidinde haftada yaklaşık 2-3 kişinin Müslüman olduğu Haiti’de, İslam’a olan ilgi her geçen gün artıyor. Ülke toplamında yaklaşık bin Müslümanın bulunduğu ve cami yapımına izin verilmeyen Küba’da ise Müslümanlar Cuma namazlarını yalnızca evlerde kılabiliyorlar.

 

Ramazan yardımları Burundi Müslümanlarına ulaştı

Ramazan’da dünyanın dört bir yanına koşan İHH ekipleri, Afrika’nın şirin ülkesi Burundi’de ihtiyaç sahiplerini ziyaret etti. Önceki yıl yaşanan sel baskınından zarar gören 300 aileye gıda yardımında bulunan ekibimiz, bölgedeki Müslümanların önderleriyle istişareler gerçekleştirdi. İHH ekibi, Burundi Müslümanlarının selamlarını ve hayır dualarını heybelerine alarak Türkiye’ye döndü.



Ramazan’da Arakanlı Müslümanları unutmadık

Bangladeş’te bulunan ve Ramazan çalışmalarını yürüten İHH ekibi, Myanmar ile sınır bölgesi sayılan Cox’s Bazar’da yer alan ve Arakanlı mültecilerin yaşadığı mülteci kamplarını ziyaret etti. İlk olarak Kutupalong kampını ziyaret eden ekibimiz, yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı kampta binlerce mülteciye gıda kolisi yardımında bulundu. Arakanlı ailelerin yaşadığı Teknaf ve Cakaria bölgelerinde bulunan mülteci kamplarında da insani yardım ve gıda malzemesi dağıtımı gerçekleştiren ekibimiz, Arakanlı Müslümanların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalıştı.

 

Türkiye’de 69 il ve ilçe merkezine yardım ulaştırdık

Ramazan ayında Türkiye içerisindeki yardım çalışmalarımız ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere 69 il ve ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Önceden hazırlanan gıda paketleri, kumanyalar tespit edilen 25 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. Bunun dışında vakfımızın yetim çalışmaları kapsamında 41 ilde bulunan yetimlere 6 bin 600 adet çocuk kumanyası ve kırtasiye paket dağıtımı yapıldı. Yardım dağıtımlarının yanı sıra iftar sofralarında da ihtiyaç sahipleriyle buluşan İHH ekipleri, gezici aşevi ile Ramazan ayı boyunca 25 ili dolaşarak toplam 45 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulundu.

 

Burkina Faso ve Gürcistan’da Ramazan yardımları

Ramazan ayı boyunca dünyanın onlarca farklı yerine bağışlarınızı ulaştıran İHH, Burkina Faso’da yaşayan ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize de Ramazan kumanyalarını ulaştırdı. Ülke genelinde 5 farklı yerde, 6 binden fazla Ramazan kumanyasını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ekibimiz, bölgedeki durumu ve yapılabilecek çalışmaları raporlayarak geri döndü. İnsani yardım listemizde uzun yıllardır bulunan Gürcistan’a 2013 Ramazanı’nda da ulaştık. Kumanya dağıtımlarını gerçekleştirdik, ihtiyaç sahiplerinin dertlerini dinledik, daha fazla neler yapılabilir diye araştırmalar yaptık. Ahkmeta ili çevresindeki köylerde yaşayan Çeçen ve Gürcü Müslümanlara yönelik yardım çalışmasında 600 aileye Ramazan kumanya paketi dağıtıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024