İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, 600 Beninliye ışık oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Benin’de 600 katarakt hastasının ameliyatlarını gerçekleştirerek yeniden sağlıklı bir şekilde görmelerini sağladı.
25.01.2017

Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Afrika kıtasında yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca Afrikalı, ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda 2007 yılından beri Afrika’da ameliyatlar gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu güne kadar; 95 bin 300 kişiyi ameliyat ederek yeniden ışığa kavuşmasını sağladı. İHH’nın ameliyatlara devam ettiği ülkelerden biri de Benin.

İHH İnsani Yardım Vakfı, peyderpey gerçekleştirdiği ameliyatlarda son olarak 600 Beninli’nin tekrardan ışığa kavuşmasını sağladı. Benin’in Djougou bölgesinde ACED kurumuyla beraber yaptığı projede İHH, ameliyatları ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

502.jpg

“İhtiyaç çok fazla”

Ameliyatları yerinde incelemek için bölgeye giden İHH Katarakt Masası sorumlusu Yasin Bakır, bölgede katarakt hastalığının oldukça yaygın olduğunu ve ameliyat olmayı bekleyen çok daha fazla hasta bulunduğunu belirtti. Bakır, Afrika’nın zenginliklerine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Bölgede ameliyatları gerçekleştiren doktorlardan ameliyatlarla alakalı bilgi aldık. Hastane başhekimi ile görüşmeler yaparak beklentinin ne düzeyde olduğunu kendi gözlerimizle bizzat gördük. Gelir adaletsizliği ve fakirliğin yüksek olduğu zengin kıtada, sağlık hizmetleri de halkın ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu nedenle yüzbinlerce katarakt hastası, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.”

whatsapp-image-2017-01-25-at-14.52.40.jpeg

Afrika’da 100 bin katarakt ameliyatı

İHH, Afrika’daki katarakt ameliyatlarını 2007 yılında “Karanlığa göz yumma” sloganı ile başlatmış ve 100 bin Afrikalı’nın yeniden görmesini hedeflemişti. İHH, 2017 yılı ile birlikte bu hedefe ulaşmayı amaçlıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025