İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Adıyamanlı depremzedeleri yalnız bırakmadı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından depremzedelere 8 gün boyunca 43 bin kişilik yemek, 38 bin kişilik de çorba ikramında bulundu.
10.03.2017

Samsat ilçesi ve bazı köylerinde etkili olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından, İHH İnsani Yardım Vakfı vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. İHH ekipleri bugüne kadar bölgede 43 bin kişilik yemek ve 38 bin kişilik de çorba ikramında bulundu.

Bu kapsamda ilçeye bağlı Göltarla köyünü ziyaret eden İHH ekipleri, çadırda yaşayan depremzede ailelere yemek yardımında bulundu.

whatsapp-image-2017-03-10-at-10.31.45-1-kopya.jpg

“Tüm imkânlarımızı seferber ettik”

Adıyaman İHH Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Habip Yaldız, Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından olayın yaşandığı andan kısa süre sonra olay yerine ekipleriyle birlikte ulaştıklarını söyledi. Olayda enkaz altında çalışma yaptıktan sonra hayatını kaybeden kimse olmadığını tespit ettikten sonra insani yardımlara başladıklarını ifade eden Yaldız, şöyle konuştu:

"Depremin ardından Reyhanlı'daki tırımızı ve aşevimizi öncelikle çağırdık. Ekip olarak insani yardım vakfının Malatya ekibi olay yerine intikal etti. Kayseri ve Adıyaman ekibi ile beraber bugüne kadar yardım işlerini organize ettik. İlk gün itibarıyla 5 bin kişiye sıcak çorba, 10 bin kişilik akşam yemeği vermeye başladık. İkinci gün 5 bin kişilik çorba, 5 bin kişilik de akşam yemeği şeklinde bugüne kadar devam etti. Toplam olarak 43 bin 500 kişilik yemek, 38 bin 500 kişilik de çorba çıkardık. Bununla beraber 500 kumanya getirdik ve depremzedelere dağıttık. Bin battaniye, 18 ısıtıcı, 7 araç ve 20 personel ile bütün imkânlarımızı Samsat depremi için seferber ettik."

Bugün itibarıyla çalışmalarını sonlandırdıklarını anlatan Habip Yaldız, Vali Abdullah Erin'in koordinesinde köy muhtarlarıyla 13 kurban kestiklerini ve dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

whatsapp-image-2017-03-10-at-10.31.47-kopya.jpg

İHH’ya teşekkür

Samsat ilçesine bağlı Göltarla köyünde çadırda yaşamını sürdüren Emine Taşkın ise yemek yardımlarından dolayı İHH ekibine teşekkür etti.

Deprem anını anlatan Taşkın, "ekmek yapıyorduk, bir anda sarsıntı oldu. Biz dışarı çıktık. Okula gidip torunlarımı eve getirdim. Her taraf toz duman oldu. Allah'a binlerce şükürler olsun hayattayız. Evlerimiz yıkıldı. Bize o gece çadırlar geldi ve kuruldu. Şimdi çadırda kalıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Allah, bir daha depremi yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Gazze’de ameliyat desteği projesini uygulayan İHH, şu ana kadar 357 ameliyat gerçekleştirdi. Proje kapsamında, ameliyat imkânı bulamayan ve acil tedavi bekleyen binlerce Gazzelinin ameliyat edilmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı hastanede görev yapan gönüllü doktorlardan Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’nin çok ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “İHH’nın büyük çadır kentler kurduğunu, klinik kurduğunu ve hastanelere çok büyük desteğini bizzat gördüm” dedi.
14.03.2025