İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Balkanlar’a yardım seferberliği
Son yılların en sert kışının yaşandığı Balkanlar’da hayat tam anlamıyla durdu. Sadece Sırbistan ve Sancak bölgesinde kar altında olan köylere ulaşılamaması sebebiyle on binlerce kişinin dünya ile ir
Balkanlar 14.02.2012

Kosova, Bosna Hersek, Sancak ve Arnavutluk’ta önceki günlerde başlayan ve aralıksız devam eden yoğun kar yağışı hayatı tamamen felç etti. Bosna Hersek kent merkezinde kar kalınlığı iki metreye ulaştı ve birçok yol ulaşıma kapandı. Sırbistan’ın dağlık güney kesiminde birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, geçtiğimiz gün Sancak’ta hava sıcaklığı  -36 olarak ölçüldü. İHH, bölgedeki partner kuruluşları ve gönderdiği acil yardım ekipleriyle bölge halkına yiyecek ve kışlık ihtiyaç malzemeleri dağıtıyor. 

Özellikle Bosna Hersek, Sancak, Arnavutluk ve Kosova’da yüzlerce köy yolu tamamen kapanmış durumda. Kar nedeniyle yolları kapanan köylerde yaşayan halk dışarıdan ihtiyaç duyduğu hiçbir şeye ulaşamıyor. Ulaşım araçlarının çalışmadığı bölgede birçok köy ve semt yoğun aralıklarla elektrik kesintisine uğruyor. Su şebekeleri ise donmuş durumda. Ayrıca başta şehir merkezleri olmak üzere birçok yerde yakacak sıkıntısı yaşanıyor. Bununla birlikte hayvan yemine ihtiyaç duyulurken yiyecek bulamayan sokak hayvanları ise halk için tehlike oluşturuyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı beyaz felaketin yaşandığı bölgede insani yardım faaliyetleri gerçekleştirmeye başladı.  Kışlık ayakkabı, battaniye, temel gıda maddeleri, yakacak ve kış şartlarına uygun giyecek gibi malzemeleri Bosna Hersek, Arnavutluk ve Sancak’ta felaketten etkilenen bölgelerde dağıtmaya başladı. İHH bağışçılarının yardımıyla bölgede geniş çaplı bir yardım çalışması gerçekleştirmeyi planlıyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024