İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH ekipleri Sri Lanka’da
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelere de Ramazanın sınır tanımayan neşe ve bereketini taşıdı. 1,5 milyon Müslümanın yaşadığı Sri Lanka’da kumanya dağıtımı yap
SriLanka 19.08.2010

Ramazan ayı ile birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ekipleri uzak, yakın demeden dünyanın dört bir yanına dağılarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Afrika’dan Asya’ya farklı coğrafyalarda çalışmalar yürüten İHH ekipleri, Türkiyeli hayırseverlerin emaneti olan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

60 ülkede Ramazan çalışmaları yürüten İHH ekipleri, Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde de yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Hindistan’ın hemen güneyinde bulunan Sri Lanka’da yaşayan Müslümanları da unutmayan İHH, burada gıda dağıtımı yaparken 50 yetime de bayramlık elbise yardımı yaptı.

Eski adı Seylan olarak bilinen Sri Lanka’nın nüfusu yaklaşık 21 milyon. Ülkede Müslüman nüfusu ise 1,5 milyon civarında. Güney Asya’da bir ada ülkesi olan Sri Lanka’ya giden 3 kişilik İHH ekibi Navdaladi, Huluganga ve Deyyannawala şehirlerinde yardım çalışmaları gerçekleştirdi. 3 bölgede toplam 425 aileye kumanya dağıtımı yapıldı. Ayrıca Putalam’da yaşayan 23 yetim ile Navaladi’de yaşayan 27 yetime de bayramlık elbise dağıtımı yapıldı. Bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH ekipleri hastane ve okulları da ziyaret etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025