İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Arakan’ın iç bölgelerine yardım ulaştırıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar hükümetinin baskıları nedeniyle girilemeyen Arakan’a girerek 3 bin 125 kişiye gıda yardımı ulaştırdı.
Arakan, Bangladeş, Myanmar 26.09.2017

Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı soykırım devam ediyor. Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve sıfırdan bir hayat kurmaya çalışıyor. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar askerinin ve Budist çetelerinin baskısı altında ya ölüme terk ediliyor ya da açlık ve sefaletle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

ihh-arakanin-iclerine-yardim-ulastiriyor-5.jpg

Yardımlardan 3 bin 125 Arakanlı faydalandı

İHH İnsani Yardım Vakfı ise Bangladeş’e göç eden mültecilere yaptığı yardımların yanı sıra Myanmar Arakan içlerine de yardım ulaştırıyor. Bugüne kadar yardım kuruluşlarının girmekte zorlandığı Arakan’ın iç kısımlarına yardım götüren İHH, ilk etapta 3 bin 125 Arakanlıya gıda yardımı ulaştırmayı başardı.

ARAKAN'A DESTEK OL

ihh-arakanin-iclerine-yardim-ulastiriyor-1.jpeg

Arakan’ın içindeki 12 bin 500 kişiye daha yardım ulaşacak

Yardımlar, krizin başlangıcından beri hiç yardım alamayan Myanmar Arakan'daki Dapaing Thingying Bali Köyü ve Dapaing South Bali IDP Kampları’nda yaşayan Müslüman Rohingya ailelerine ulaştırıldı. İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Vahdettin Kaygan, her aileye bir ay boyunca yetecek şekilde gıda malzemesi dağıttıklarını ve bu gıda paketleri içerisinde; pirinç, sıvı yağı, nohut, tuz ve biber olduğunu belirtti. Kaygan, önümüzdeki günlerde yine Arakan’ın içlerinde temel yaşam malzemelerine ulaşamayan 12 bin 500 kişiye yardım edeceklerini söyledi.

ihh-arakanin-iclerine-yardim-ulastiriyor.jpeg

Toplamda 165 bin Arakanlıya yardım

Hayırseverlerin destekleri ile İHH ayrıca; 11 bin 525 aileye gıda paketi, 5 bin 200 aileye branda, bin 700 aileye hasır, 2 bin 50 aileye mutfak ve yaşam malzemesi, 3 bin 500 aileye nakit para yardımı, 3 bin 800 aileye kıyafet yardımı, 4 bin kişiye sıcak yemek, 750 aileye cibinlik, 150 aileye hijyen paketi, 100 aileye ev inşası için gerekli malzeme ve yine ev inşası için 200 aileye bambu yardımı yaptı. Bu şekilde İHH, Myanmar içinde ve Bangladeş’e göç eden toplamda 165 bin Arakanlıya insani yardımda bulundu.

ihh-arakanin-iclerine-yardim-ulastiriyor-7.jpg

Sağlık yardımları sürüyor

İHH ayrıca Arakan’dan Bangladeş’e göç etmek zorunda kalan Arakanlılara sağlık yardımı ulaştırmaya da başladı. Bulundukları kamplarda doktorlar ve hemşireler gözetiminde sağlık hizmeti alan 6 bin 500 Arakanlı, önce sağlık taramasından geçirildi ve daha sonra da ihtiyaç duydukları ilaçlar kendilerine teslim edildi. 45 ağır hasta ise tedavi edilmek üzere ambulanslar ile hastanelere sevk edildi.

ihh-arakanin-iclerine-yardim-ulastiriyor-4.jpg

Kamplar için 78 su kuyusu

Öte yandan Arakan’dan Bangladeş’e göç eden mülteciler, bulundukları kamplara su basması ve hijyen şartlarının kötü olmasından dolayı temiz suya ulaşmakta da oldukça güçlük çekiyor. Hayatlarını kurmaktan için kendi yurtlarındaki saldırılardan kaçan Arakanlılara her türlü yardımı yapan İHH, kamplardaki temiz su ihtiyacını karşılamak üzere 33 ayrı bölgede birer adet tulumbalı su kuyusu açtı. 45 adet su kuyusunun çalışmaları ise devam ediyor.

ihh-arakanin-iclerine-yardim-ulastiriyor-3.jpeg

ARAKAN yaz 3072’ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, Arakan’da yaşanan kriz için bütün operatörden “ARAKAN” yazarak 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024