İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Arakan kamplarını unutmuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı doğal afetler nedeniyle büyük zarara uğrayan Bangladeş halkını ve Arakanlı mültecileri unutmadı. İHH, Teknaf ve Kutupalang kamplarındaki 6300 aileye gıda ve kıyafet yardımında bulundu.
Arakan, Bangladeş, Türkiye 12.06.2013

 Her sene muson yağmurlarıyla ciddi felaketler yaşayan 165 milyonluk Bangladeş, bu sene de uzun süreli yağışlar ve mayıs ayında gerçekleşen Mahasin Kasırgası ile zor günler geçiriyor. 50’den fazla insanın hayatını kaybettiği doğal afetler sonucunda, binlerce ev ve iş yeri zarar gördü. Doğal afette zarar gören Bangladeş halkına ve Arakanlı mültecilere yardım ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı, bir çok ailenin zaruri ihtiyaçlarını karşıladı.

18 senedir Arakan’daki hak ihlallerini dünyaya duyurmaya çalışan İHH, temel insani haklardan mahrum bir şekilde hayatta kalmaya çalışan Rohingyalı Müslümanlara kardeşlik görevini yapmaya devam ediyor.

İHH, Bangladeş-Arakan sınır noktasında bulunan Teknaf’ta 800 aileye; 70.000 Arakanlının adeta dip dibe yaşadığı Kutupalang kampında da 2.000 aileye pirinç, sıvı yağ, un, şeker ve tuzdan oluşan bir aylık ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri gıda dağıtımında bulundu. İHH ayrıca Kutupalang kampında 3.000 kişiye kıyafet dağıtımında bulundu.

Mahasin Kasırgası’nın ilk olarak etkilediği 360 km²‘lik bir alanda da yardım faaliyetlerini yürüten İHH, 500 bine yakın nüfusu bulunan Mohaşkili adasındaki 500 aileye de gıda yardımında bulundu. Dağıtılan gıda paketleri, Arakanlı mülteciler ve Bangladeşli Müslümanların duaları eşliğinde kabul edildi.

II. Dünya Savaşı sonrasında Myanmar yönetimi tarafından yoğun bir şekilde baskı altına alınan, katliam ve sürgünlerle yüzyıllardır bulundukları topraklardan temizlenmek istenen Rohingyalı Müslümanlar, en son 2012 Haziran başından itibaren etnik saldırıya maruz kalmıştı. Bu saldırılar sonrasında binlerce insan katledilmiş, 120.000’den fazla kişi de göç etmek zorunda kalmıştı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024