İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Arakanlı 200 bin Müslüman’a yardım ulaştırdı
3 aylık süreç içerisinde yapılan yardımlarda şu ana kadar yaklaşık 200 bin Arakanlı Müslüman’a ulaştı.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar 25.08.2012

3 Haziran 2012’de Arakan bölgesinde patlak veren ve Müslüman azınlığı hedef alan kanlı katliamların ardından, 17 yıldır Arakan’da faaliyetlerini sürdüren ve yayınladığı Arakan Raporu’yla Türkiye’de referans kabul edilen İHH İnsani Yardım Vakfı bölgede çalışmalarını artırdı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri özellikle Bangladeş’teki mülteci kamplarına sığınan Arakanlı Müslümanlar için başlattığı yardım seferberliğine devam ediyor. 3 aylık süreç içerisinde yapılan yardımlarda şu ana kadar yaklaşık 200 bin Arakanlı Müslüman’a ulaştı.

İHH ekipleri bir yandan kamplarda yaşayanların barınma, gıda, sağlık vb. ihtiyaçları ile ilgilenirken bir yandan da sahip oldukları her şeyi arkalarında bırakıp göç eden yeni mültecilere yaşamsal malzemelerden oluşan acil yardım paketi dağıtıyor. İHH’nın 3 aydır bölgede sürdürdüğü yardım çalışmaları kapsamında yaklaşık 200 bin Arakanlı’ya ulaşıldı.

İHH Acil Yardım Ekipleri Myanmar-Bangladeş sınırındaki çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 17 yıldır bölgede çalışmalar yürüten ve bölgeyi yakından tanıyan İHH ekibi, Myanmar-Bangladeş sınırında ve Bangladeş’ten kaçabilenlerin sığındığı mülteci kamplarında hem gözlem hem de yardım çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.

1995 yılından beri Arakan Müslümanlarının sıkıntılarını gidermek ve dertlerini tüm dünyaya duyurmak için çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı, olaylar başladıktan hemen sonra bölgeye giderek bir kriz masası oluşturdu. İHH acil yardım ekipleri ilk etapta Bangladeş’e sığınan mültecilere gıda yardımı ve nakdi yardım yaptı.

İHH bölgede yardım çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan bölge halkının acil olarak ihtiyaç duyduğu malzemeleri de tespit etti.

İHH hazırladığı raporda bu acil ihtiyaçları 3 ana başlık altında topluyor. Hazırlanan rapora göre en önemli ihtiyaç malzemesini temel gıda maddeleri oluşturuyor.

Daha sonra da muson yağmurlarının oldukça etkili olduğu bir mevsimin yaşanıyor olması sebebi ile en fazla dayanıklı brandaya ihtiyaç duyuluyor. Ölümden kaçan Arakanlılar yanlarına hiçbir şey alamıyor. Bu nedenle mutfak ve temizlik malzemeleri çok önemli ihtiyaçlardan biri.

Mülteci kampları ve civar köylerde gerçekleştirilen gıda paketi dağıtımlarından ilk olarak 33 bin kişi faydalandı.

Bunun yanında kamplara yeni gelen mülteciler için özel acil yardım paketleri hazırlandı. 3 bin aileye dağıtılan bu acil yardım paketlerinin içerisinde ilaç ve temizlik malzemeleri, naylon branda, battaniye, cibinlik, giyecek, mutfak eşyaları, pirinç, şeker, tuz, süt tozu, yağ, un, Şemai (yerel yemek), patates, nohut gibi gıda ürünleri ve nakdi yardımlar yer alıyor.

Adak ve Akika kurbanları kesilerek Arakanlı Müslümanlara dağıtıldı

Ayrıca İHH aracılığıyla Arakanlı Müslümanlar için bağışlanan adak ve akika kurbanları da sahiplerine ulaştırıldı.

İHH ekipleri tarafından büyük baş hayvan kesimi yapılarak mülteci kampları ve civar köylerde yaşayan 5 bin aileye dağıtıldı.

Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara yönelik baskı ve saldırılar ile birlikte Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına göçler de devam ediyor. Katliamdan kaçan Arakanlı Müslümanlar derme çatma kayıklarla Naf Nehri’ni aşıp Myanmar-Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına ulaşmaya çalışıyor. Bu yolculuktan sağ kurtulanları ise kamplarda zorlu bir yaşam mücadelesi bekliyor.

İHH Arakan Faaliyet Raporu için tıklayınız

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024