İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Bangladeş’te 3 Yetimhane daha açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Güneydoğu Asya’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Bangladeş’te onlarca yetime umut olacak 3 ayrı yetimhaneyi daha hizmete açtı.
Bangladeş, GüneyAsya 07.05.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, Güneydoğu Asya’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Bangladeş’te onlarca yetime umut olacak 3 ayrı yetimhaneyi daha hizmete açtı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında yapımı tamamlanan yetimhanelerin de açılışlarını da birer birer gerçekleştiriyor.

Yetim Dayanışma Günleri’nde Bangladeş’e giden İHH ekipleri, Bangladeş’in Kurigram, Shatkira ve Chandpur şehirlerinde 3 ayrı yetimhaneyi hizmete açtı.

Esma Biltaci Yetimhanesi

Yapımına Şubat 2015’te başlanan 32 yetimin istifade edeceği Esma Biltaci Yetimhanesi Bangladeş’in Kurigram kentinde hizmete başladı.

Yetimhanede kalacak yetimler, tüm hizmetlerden bedelsiz olarak yararlanabilecekleri gibi, alacakları temel ilköğretim dersleri ve İslami ilimler eğitimlerinin yanı sıra, ümmet bilinci ve güzel ahlak düsturuyla yetiştirilmesi planlanıyor.

Bursa İnegöl Yetimhanesi

Yine Bangladeş’in Shatkira şehrinde inşaatına Şubat 2015’te başlanan Bursa İnegöl Yetimhanesi de hizmete açıldı.

32 yetimin istifadesine sunulan yetimhanede sadece barınak amacıyla değil aynı zamanda onları eğitimli, kendi ayakları üstünde durabilen ve başkalarına da faydalı olabilecek bilinçli birer Müslüman olarak yetişmesine vesile olabilmeleri hedefleniyor.

Muhammed Enes Yetimhanesi

Aktif bir İHH Gönüllüsü olan ve geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Muhammed Enes adına Bangladeş’in Chandpur şehrinde inşa edilen 32 yetimin istifade edeceği Muhammed Enes Yetimhanesi’nin de açılışı gerçekleştirildi.

Ekim 2014’te inşasına başlanan yetimhane ile birlikte yetim çocukların eğitimine bütçe ayıramayan yoksul yetim ailelerin üzerinden bu yük alınarak onlara kısmi bir rahatlık sağlanması, çocukların ağır işlerden ve okul dışında her an yüz yüze oldukları tehlikelerden uzak tutulması amaçlanıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023
Gazze’de on binlerce ihtiyaç sahibine destek
Gazze’de on binlerce ihtiyaç sahibine destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’deki yardım faaliyetlerine 2022 yılında da devam etti. Gıda, eğitim, sağlık ve barınma gibi birçok alanda Gazzeli on binlerce ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıldı. İHH tarafından şehirde inşa edilen bin 900 öğrenci kapasiteli okulun inşaatı da devam ediyor.
Kurban, Ramazan, Yetim
26.01.2023