İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Bangladeş’te yetim çocukları sünnet ettirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş’te yetim çocukları sağlık taramasından geçirerek sünnet ettirdi. Bangladeş’te yeni bir mescidin açılışını gerçekleştiren İHH, yetim bir genç kızın düğün masraflarını da karşıladı.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya 31.03.2011

Bangladeş’te bulunan 7 kişilik İHH heyeti, Co’x Bazar’da Darul İman Yetimhanesi’nde kalan ve bütün masrafları İHH tarafından karşılanan 35 yetim çocuğu sünnet ettirdi. Hastane, mescit, okul, yetimhane, hafızlık eğitim merkezinden oluşan Beytü Şeref Kompleksin’de önce sağlık taramasından geçirilen yetim çocuklar daha sonra sünnet ettirildi. Sünnet töreni sırasında çocukları yalnız bırakmayan İHH heyeti, Türkiye’den getirdiği hediyeleri çocuklara vererek onların neşeli saatler geçirmesini sağladı.

Sağlık taramasından geçirilen yetim çocukların bir kısmı katarakt ameliyatı yapılacak, gözlük ihtiyacı olanlara gözlük, ilaç ihtiyacı olanlara da ilaçları verilecek.

Projenin tüm finansmanı sağlık taraması ve sünnet programı, Ankara İHH tarafından karşılandı. İHH Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Demirel, öncelikli çalışma bölgelerinin Arakan olduğunu ifade ederek, “Ankara özelinde nasıl yetimlere bakıyorsak aynı şekilde uzak coğrafyalarda da yetimlerin başını okşamak için projeler üretiyoruz. Bu kapsamda Bangladeş’te yürüttüğümüz proje aslında bu projenin devamı. En kısa zamanda Ankara’daki bağışçılarımızın desteği ile burada bir yetimhane kompleksi yapmayı planlıyoruz. Bunun için Ankaralı hayırseverlerin kapılarını çalıp yardım ve dualarını talep edeceğiz.

Buradaki zorlu yaşam şartları ile birlikte, evlendirdiğimiz Bangladeşli ve Arakanlı gençlerimizin selamını onlara götürüp, onların bu coğrafyada elini çekmemesi için çabalayacağız. Başlık parasından dolayı evlenemeyen yetim genç kızlarımızı evlendirerek ne kadar isabetli bir proje yürüttüğümüzü gördük. İnşallah bunu daha da genişleteceğiz.” dedi.

Proje kapsamında başka yetimhanelerde kalan 165 çocuk daha hem sağlık taramasından geçirilecek hem de sünnet ettirilecek.

Bangladeş’te yeni bir mescidin açılışını gerçekleştiren İHH, yetim bir genç kızın düğün masraflarını da karşıladı. İHH ekipleri, Arakanlı mültecilere yapacakları gıda dağıtımlarıyla programlarına devam edecekler.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024