İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Başkanı Yıldırım’dan DİZ’de BM’ye veto tepkisi
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi’nde yaptığı konuşmada BM Güvenlik Konseyi'nin veto hakkının kaldırılması gerektiğini belirtti.
26.05.2016

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi’nde yaptığı konuşmada BM Güvenlik Konseyi'nin veto hakkının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler tarafından ilk defa Türkiye’de düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’nin (DİZ) son gününde devlet temsilcilerinin de katıldığı “Genel Katılım” oturumu gerçekleştirildi.

İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar-2 Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptıkları insani yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yıldırım konuşmasında BM Güvenlik Konseyi'nin veto hakkının kaldırılması gerektiğini belirterek "Bizler İslam Dünyası içerisinden çıkmış; ama dil, din, ırk ayrımı yapmadan her yere yardım ulaştıran kuruluşlarız" ifadelerini kullandı.

İnsani krizlerin politik sebeplerini ortadan kaldırmak zorunda olduğumuzu" kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsani yardımların ulaşımı konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin veto hakkının kaldırılması düşünülmelidir.”

Zirvede ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Oruç, Dr. Ahmet Emin Dağ, Durmuş Aydın, İzzet Şahin ve diğer İHH çalışanları daçeşitli oturumlara katılım sağlamıştı.

Zirvede küresel yardım sistemi ele alındı

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk defa düzenlenen ve 55 yakın devlet ve hükümet başkanının katıldığı Dünya İnsani Zirvesi'nde küresel insani yardım sistemi ve buna yönelik çözüm önerileri ele alındı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk defa düzenlenen ve 55 yakın devlet ve hükümet başkanının katıldığı Dünya İnsani Zirvesi'ne 173 ülkeden 10 bin kişi katıldı.

BM Genel Sekreteri Ban'ın girişimiyle BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin (UNOCHA) organizasyonunda 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilen zirvede, küresel insani yardım sistemi ve buna yönelik çözüm önerileri ele alındı.

BM Genel Sekreteri Ban ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmalarıyla başlayan zirvede, 7 yuvarlak masa toplantısı, 15 özel oturum ve 120 yan etkinlik yapıldı.

BM'nin resmi verilerine göre, zirveye 173 ülkeden 9 bin kişi katıldı. Türkiye'den katılım ise takriben bin kişi olurken toplam da 10 binin üzerinde katılım gerçekleşti. Zirveyi yurt içi ve dışından 900 medya mensubu takip etti. Zirveye 55 hükümet ve devlet başkanı katıldı.

Göç krizi, savaş, istikrarsızlık ve insani krizlerden etkilenen kesimlere nasıl yardım sağlanabileceğinin tartışıldığı zirvedeki konuşmalarda, ülkelerindeki iç savaştan kaçan yaklaşık 3 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye'nin Suriyeli misafirlere yönelik insani yardımları takdir toplayarak, örnek gösterildi.

Zirvede, gelecek dönemlerde küresel ölçekte insani yardım etkinliklerinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği yönünde tartışmalar yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024