İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, bayramda Gazze ve Suriye için seferber olacak
İHH İnsani Yardım Vakfı “Genişletilmiş İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Kırşehir'de yapıldı.
Filistin, Filistin-Gazze, Suriye 27.09.2014

Kurulduğu 1992 yılından beri yurt içi ve dışında kurban hizmetleri yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurbanların önemli bir kısmını savaş nedeniyle ciddi kayıpların yaşandığı Gazze ve Suriye'de kesecek.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yurt dışında kurban çalışması yapan ilk kuruluşlardan birisi olduklarını söyledi.

Bir ülkeyle başladıkları kurban hizmetleri kapsamında bugün 70 ülkeye ulaştıklarını belirten Dede, kurban organizasyonlarının bağışta bulunan insanların yurt dışındaki kardeşlerini hatırlaması ve mazlum coğrafyadaki insanlara yalnız olmadıklarını hissettirme gibi iki büyük işlevi olduğunu vurguladı.

Vakıf olarak yardım yaparken bölgenin şartlarını en ince ayrıntısıyla değerlendirdiklerini ve en fazla ihtiyacı olan ülkelere yardım götürme gayretinde olduklarını anlatan Dede, şunları kaydetti:

"Kurban çalışmalarımızda yine aynı durumu gözetiyoruz. En çok hangi ülkenin, hangi bölgedeki insanların ihtiyacı varsa bunu belirleyip ona göre kurban götürüyoruz. Bu yıl yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 50 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz. Bunların yüzde 20'sini yani 10 binini savaşın en acı yüzünü hisseden Gazze ve Suriye'de keseceğiz. Bu ülkelerde binlerce insan evsiz, çocuklar yetim, kadınlar eşsiz, sahipsiz kaldı. Sabırsızlıkla uzanacak bir el bekliyorlar. Biz de onların umudu olmak istiyoruz."

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yardıma muhtaç insanlar olduğunu ifade eden Dede, ancak İHH olarak 2014 yılında kurban bağışlarının önemli bir kısmını Suriye ve Gazze'ye ayırmak istediklerini dile getirdi.

Vatandaşlardan özellikle kurbanlarını Suriye ve Gazze'de kestirmek isteyenler olursa bunları da dikkate alacaklarını belirten Dede, kanayan yaraya merhem olmaya çalıştıklarını, çaresizce bekleyen insanlara muhakkak el uzatacak birilerinin olduğunu hissettirmek istediklerini anlattı.
 

SADECE ET DAĞITMIYORUZ
Kurban çalışmaları kapsamında gittikleri ülkelerde sadece et dağıtımıyla yetinmediklerini kaydeden Dede, gidilen her bölgede insanların ne ihtiyacı varsa ona yönelik de proje çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yapılan bu çalışmalar kapsamında öncelikli ihtiyaçların belirlenerek ona yönelik "nokta atışı" yardım faaliyetleri gerçekleştirebildiklerini ifade eden Dede, "Kurban faaliyeti bölgede bulunan kardeşlerimizle kucaklaşmanın yanı sıra ayni ve nakdi ihtiyaçlarının karşılanması açısından da ön hazırlık niteliğinde oluyor" diye konuştu.

Dede, kurbanlık hisse bedelinin 550 lira olduğunu, insanların vakıf merkezine gelerek elden, banka hesap numaraları aracılığıyla, posta çeki hesabıyla ve İHH'nın internet adresinden online bağışta bulunabileceğini dile getirdi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024