İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Beyoğlu bölgesi imamlarıyla buluştu
İHH insani yardım vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ve yönetim kadrosu, Beyoğlu din görevlileri ile bir araya geldi.
Türkiye 15.05.2014

Kasımpaşa Sosyal Tesislerinde Beyoğlu din görevlileri Başkanı Necati Uludağ ve birçok imamın da katıldığı programda, İHH Genel Başkanı Yıldırım yürüttükleri çalışmalar ve kampanyalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmasına Soma’da yaşanan acı olaydan duyduğu derin üzüntüye değinerek başlayan Yıldırım, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara ise Allahtan acil şifalar diledi.



İHH’nın yaptığı çalışmalara imamların da ortak olması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Toplumun her kesiminden kitleye ulaşabilecek kişilerin din görevlileridir. Böylesi hassas bir durumda taşın altına herkesin elini koyması gerek. Çünkü vebali hepimizi kapsıyor” dedi.

Yıldırım, 31 Mayıs’ta Sultanahmet’ten Sarayburnu’na yapılacak “Özgürlük Filosu, Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” için imamlardan destek istedi.

MÜSLÜMAN ÇOCUKLAR MİSYONERLERCE DİN DEĞİŞTİRİYOR

42 bin beş yüz yetime ulaştıklarını ancak bu sayının hala yetersiz olduğunu vurgulayan Yıldırım, Hristıyanların ve misyonerlerin bu sayının çok üstünde yetime baktıklarını ve bu yetimlerin Müslüman bir aileden gelmelerine rağmen misyonerlik faaliyetleri sonucundan din değiştirdiklerini söyledi.

Yıldırım, 11 ülkede 73 bin görmeyen Afrikalının gözlerinin açılmasına vesile olduklarını daha yüzlerce gözlerinin açılmasını bekleyen kardeşimiz olduğunun altını çizdi.



Çad, Kenya, Sudan, Sri- Lanka, Somali, Gana gibi pek çok ülkede insanların en çok suya ihtiyaç duyduğunu anlatan Yıldırım, susuzluğun olduğu yerde her şeyin durduğunu bölge de su kuyuları açarak insanların en temel ihtiyacı olan susuzluğu gidermeye çalıştıklarını belirtti.

İnsani diplomasiyi dünya literatürüne İHH’nın kazandırdığını kaydeden Yıldırım, “Dünya'da bunu yapan iki yardım kuruluşu var; biri Kızılhaç diğeri ise İHH. Kızılhaç sadece gözlemliyor ve rapor ediyor; İHH olarak biz ise gözlemliyor, rapor ediyor aynı zamanda esir değiş tokuşu yapıyoruz” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022