İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Bilge Köyü yetimlerinin bakımını üstlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı, 44 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin yaralandığı Bilge Köyü katliamının ardından yetim kalan 51 çocuğa sahip çıktı. İHH’nın yetim çocuklar için başlattığı ‘Sponsor Aile’ ç
Türkiye 18.01.2011

Mardin’in Mazıdağı’na bağlı Bilge Köyü’nde bir nişan evine yapılan saldırı sonucunda 7’si çocuk 44 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralanmıştı. 4 Mayıs 2009 tarihinde meydana gelen bu olay tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

Bilge Köyü katliamının üzerinden yaklaşık 21 ay geçti ancak tüm Türkiye’yi dehşete düşüren katliamın acıları hala tazeliğini koruyor. Katliam sonrasında 61 çocuk ise yetim ve öksüz kaldı. Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi’nin geçtiğimiz günlerde, yetim çocukların sıkıntı yaşadığına dair açıklamalarının ardından İHH İnsani Yardım Vakfı, Bilge Köyü yetimlerine destek olmak için harekete geçti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay beraberinde bir heyet ile birlikte, Bilge Köyü’ne giderek köy muhtarı Abdurrahman Çelebi’den yetimler hakkında bilgi aldı. Yetimlerle de görüşen İHH heyeti çocukların sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Yapılan incelemelerin sonrasında Bilge Köyü’nde yaşı 18’in altında olan bütün yetimler İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çocuklar için başlatmış olduğu sponsor aile sistemine dahil edildiler. Böylece köyde yaşayan 51 yetimin ihtiyaçları İHH tarafından karşılanacak.

Bilge Köyünü ziyaret eden İHH Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, İHH olarak köyde bulunan bütün yetimlerin bakımlarını üstlendiklerini ifade ederken şunları söyledi: ‘Bundan birkaç hafta önce Bilge Köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi’nin köyde bulunan yetimlerin çeşitli sıkıntılar yaşadığına dair açıklamaları bazı basın kuruluşlarında yer aldı. Bu haberler üzerine köyde yaşananları yerinde görmek için İHH Yetim Birimi olarak köye gelerek incelemelerde bulunduk. Yapılan görüşmelerin ardından köyde bulunan bütün yetimlerin bakımını üstlenme kararı aldık. Bu yetimleri Sponsor Aile projemizin içine dahil ederek, elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılayacağız.’

Siz de bir yetime sponsor aile olmak isterseniz tıklayın.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024