İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, bin 100 Suriyeli çocuğu sünnet ettirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Suriye’nin İdlib kentinde sünnet şöleni düzenleyerek bin 100 Suriyeli çocuğu sünnet ettirdi.
Suriye 22.05.2017

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlumların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, son olarak İdlib’in Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde Kayserili hayırseverlerin destekleri ile bin 100 Suriyeli çocuğu sünnet ettirdi.

pa4b6373.jpg

Organizasyon 6 gün devam etti

Sağlık yardımları kapsamında gerçekleştirilen organizasyon ile alakalı bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Selim Tosun, “Suriye’deki çalışmalarımızda her zaman için insanların savaş ortamında dahi bir nebze olsun nefes alabilecekleri ortamları hazırlamaya çalışıyoruz. Faaliyetlerimizde ağırlıklı olarak savaşın içerisinde doğmuş çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Suriye-Türkiye sınırına yakın Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde 6 gün boyunca sünnet organizasyonu gerçekleştirdik" dedi.

qo2a7913.jpg

Çocuklar saldırı bölgelerinden getirildi

Tosun, “Organizasyonun gerçekleştirildiği alanlara ulaşamayan ve bazı kritik saldırı bölgelerinde bulunan yavrularımızın, şölenlerin gerçekleştirildiği güvenli noktalara gelmelerini sağladık” diye konuştu. Sünnet şöleninin sonunda Suriyeli çocuklara ve ailelerine çeşitli yardımların verildiğini söyleyen Tosun, mazlumlar adına tüm hayırseverlere teşekkür etti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024