İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, BM Uluslararası Göç Örgütü’nün düzenlediği eğitime katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetimi Departmanı, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından Göç, Çevre ve İklim Değişikliği programı kapsamında Ankara’da düzenlenen eğitime katıldı.
06.09.2024

3-4-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "Ev Sahibi Ülkelerdeki Göçmenlerin Acil Durum Hazırlığı, Müdahalesi ve İyileştirme Süreçlerine Dâhil Edilmesi" başlıklı eğitim programında, çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilciler hazır bulundu.

Eğitim ile acil durumlarda insani yardım çalışanlarının göçmenlere yönelik yardım ve koruma kapasitelerinin artırılması hedeflendi.

416073552941.jpg

İHH’nın çalışmaları anlatıldı

Program kapsamında, göçmenlerin acil durum yönetimine dâhil edilmesi, olası acil durumların öncesinde, sırasında ve sonrasında göçmenlerle iletişim kurulma yöntemleri, göçmenleri kapsayıcı tahliyelerin planlanması ve desteklenmesi, uygun yardım ve kurtarma desteğinin sağlanması gibi konularda eğitimler verildi.

Eğitim programında, İHH’nın göçmenlere yönelik çalışmaları, afet yönetimi çerçevesinde yapılan ön hazırlık, risk azaltma ve afete müdahale çalışmaları da katılımcılarla paylaşıldı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bangsamoro Lideri Hacı Murad İbrahim İstanbul'da gazetecilerle buluştu
Bangsamoro Lideri Hacı Murad İbrahim İstanbul'da gazetecilerle buluştu
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İletişim Platformu tarafından İstanbul'da düzenlenen kahvaltı programında, Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) Lideri ve Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başbakanı Hacı Murad İbrahim, medya mensuplarıyla bir araya geldi.
25.07.2026
İHH 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı
İHH 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 21–23 Temmuz 2026 tarihlerinde Cambridge Üniversitesinde gerçekleştirilen 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı.
24.07.2026
İHH’nın Suriye’deki terzilik atölyesinde 32 kadın istihdam ediliyor
İHH’nın Suriye’deki terzilik atölyesinde 32 kadın istihdam ediliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2024 yılında Suriye’nin Azez kentinde açtığı terzilik atölyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İç savaşta eşleri vefat eden 32 kadının istihdam edildiği atölyede üretilen elbiseler, vakfın İyilik Mağazaları aracılığıyla Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İHH, terzilik atölyesinde üretilen ürünler ve Türkiye’den gelen ayni bağışlarla beraber Suriye’de yıllık 2 milyon kişiye elbise dağıtımında bulunuyor.
23.07.2026