İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, Bolu'da tatbikat yaptı
İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağlı arama kurtarma ekiplerinde gönüllü olarak görev yapan 300 kişi, Bolu Aladağ'da arazi şartlarında arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
14.08.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gönüllülerinden oluşan ve 25 farklı ilde faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri, Aladağ bölgesinde çadır kurarak kamp yaptı.

Gece kurdukları çadırlarda konaklayan 300 gönüllü, sabah ise arama kurtarma, dağcılık, arazide yön bulma, ilk yardım, harita okuma ve güvenli arama yapma konularında eğitim aldı, tatbikatlar yaptı.

whatsapp-image-2017-08-14-at-12.51.51.jpeg

Senaryo gereği 3 çocuk ormanda kayboldu

Senaryo gereği ekipler, ormanlık alanda piknik yapmaya gelen ailenin kaybolan 3 çocuğunu bulmaya çalıştı. Hem harita okuma hem de arama kurtarma eğitimlerinde aldıkları bilgileri arazide test etme imkânı bulan gönüllüler, ormanlık alanda buldukları yaralıları kısa sürede sağlık ekiplerine teslim etti.

Bolu İHH İnsani Yardım Derneği Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı, vakıf olarak Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin arama kurtarma gönüllülerinin bulunduğunu ifade aktardı. Aladağ'da 3 günlük tatbikat düzenlediklerini anlatan Sarımsakcı, "Tatbikatımıza, 25 ilden katılım oldu. 300 gönüllümüzle tatbikatımızı yapıyoruz. Temsili olarak pikniğe gelen bir ailenin 3 çocuğu ormanda kayıp oldu. Arkadaşlarımız 4 gruba ayrılarak bu çocukları bulmak için aramaya çıktılar" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2017-08-14-at-12.52.02.jpeg

“Ekiplerimiz olası afetlere hazır olmak zorunda”

Sarımsakcı, İHH'nın tatbikatlarına ara vermeden devam edeceğini de belirterek, "İHH şu anda dünyanın 20 farklı bölgesinde sel, tsunami, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Allah vermesin ama ilimiz ve Türkiye deprem kuşağında. Dolayısıyla ekiplerimiz her an için olabilecek depreme ve diğer afetlere karşı hazırlıklı olmak zorunda." dedi.

whatsapp-image-2017-08-14-at-12.52.07.jpeg

Uygulamalı eğitim

Tatbikata katılanlara her konuda eğitim verildiğini de sözlerine ekleyen Sarımsakcı, "Burada, öncelikle bütün ekipmanların tanıtımı yapıldı. Su altı dalış eğitimi verildi. Saha ve enkaz arama kurtarma eğitimleri ile ormanda arama kurtarma eğitimleri verildi. İhtiyaç olabilecek bütün arama kurtarma çeşitleri arkadaşlara uygulamalı olarak gösterildi" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2017-08-14-at-12.52.09.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Körfez ve Arap Ülkeleriyle İlişkiler Departmanlığı tarafından düzenlenen Sphere Standartları Eğitimi, 20-22 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
23.07.2026
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 Haziran’da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerle büyük yıkıma uğrayan Venezuela’nın La Guiara bölgesinde yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, sıcak yemek, içme suyu, gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımları yapıldı.
18.07.2026
İHH’dan Türkiye genelinde 20 bin aileye gıda yardımı
İHH’dan Türkiye genelinde 20 bin aileye gıda yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içi çalışmaları kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda kumanyası ulaştırıyor.
14.07.2026