İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
12 Libyalı yaralı Türkiye’de
Vakfımız Libya’dan 12 yaralıyı İstanbul’a getirdi. Sabah THY’nin tarifeli uçağıyla Mısır’ın İskenderiye kentinden getirilen yaralılar, ambulanslarla özel Avicenna hastanesine götürüldü. Yaralıların te
Afrika 28.03.2011

Libya’da tedavisi mümkün olmayan ağır yaralılar Türkiye’ye getirilmeye başlandı. Vakfımız 12 yaralıyı İstanbul’a getirdi. Libya’nın Bingazi kentinde ekiplerimiz tarafından alınan yaralılar kara yolcuğuyla Mısır’ın İskenderiye kentine getirildi.  THY’nin tarifeli uçağıyla bu sabah 06.00’da Atatürk Havalimanına inen yaralılar için 10 ambulans kargo terminalinin A kapısında hazır bekletildi.

Libyalı doktor Zekeriya Azvai ve Türk Doktorlar Mahmut Coşkun ve Şaban Coşkun ile üç sağlık teknisyeni uçakta yaralılara eşlik etti.

Yaralılar uçaktan indikten sonra ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yaşar Kutluay, Libya’dan yaralı getirme çalışmalarının devam edeceğini, önümüzdeki günlerde daha fazla yaralı insanı getireceklerini ifade etti. Kutluay, 12 yaralının tedavisine hemen başlayacaklarını kaydetti.

Yaralıları tedavi edecek hastanenin Başhekimi Mevlüt Yurtseven ise “Getirilen Libyalılar ağırlıklı ortopedik tedavi ihtiyacı duyan yaralılar. Gerekli tahlilleri yaptıktan sonra hemen tedavilerine başlayacağız. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşup ülkelerine dönerler” şeklinde konuştu.

Yaralıların en genci Abdurrahman Said, “Bingazi’de tedavi olacak imkânı bulamadık. Bize sahip çıkan Türkiye halkına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede iyileşip, ailelerimize kavuşuruz” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Libya’nın Bingazi kentinde bulunan 5 kişilik ekibi diğer yaralıların getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Online bağış yapmak için tıklayınız.

Banka hesap numaralarımız için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024