İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH bu yıl da kurbanlarınızla muhtaçlara ulaşacak
İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm ekipleriyle birlikte yurt içinde ve yurt dışında Kurban çalışmalarına başladı. İHH ekipleri bu yıl da 95 ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 60 ilde kurban kesimi gerçekleştir
10.10.2011

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırsever halkımızın destekleriyle iyilikte sınır tanımıyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nda yapılacak çalışmalar ile Ortadoğu’dan Afrika’ya, Balkanlardan Uzakdoğu’ya, Orta Asya’dan Latin Amerika’ya kadar dünyada 95 ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 60 farklı ilde yoksulun, kimsesizin ve yetimin yüzünü güldürecek. Yoksulluğun vurduğu, savaş ve doğal afetlerin tarumar ettiği coğrafyaların insanlarına yardım eli uzatmayı öncelikli vazifesi gören İHH, bu yıl da emanet aldığı kurbanları asıl sahiplerine ulaştırmak için yollara düşecek.

İHH ekipleri, bağışçılarının Kurbanlarını dünyanın pek çok ülkesinde kesmek için harekete geçiyor. Dünyanın farklı coğrafyalarına dağılacak olan ekipler Afrika’nın en ücra ülkelerinden birisi olan Mozambik’ten, Orta Asya’nın aykırı ülkesi Nepal’e, Müslümanların azınlıkta olduğu Güney Amerika ülkelerinden, Arakan mülteci kamplarına kadar pek çok ülke ve bölgede kurban çalışmaları yürüterek bağışçılarının Kurbanlarını yoksul ve kimsesizlere ulaştıracak. Vekâlet yoluyla Kurban kesimlerini gerçekleştiren İHH, bu yıl ki Kurban bedelini ise 550 TL olarak belirledi

 

AFRİKA KURBANLARINIZI BEKLİYOR

İHH’nın Kurban organizasyonunda önceliği mülteci kampları, savaş ve doğal afet mağdurları, yetim yurtları, yaşlılar, kimsesizler, dullar, toplumun yoksulluk çeken kesimleri, okullar ve hastaneler alıyor. Ayrıca bu yıl yoğun olarak kuraklığın sardığı Doğu Afrika’da da çok sayıda kurban kesilerek, açlıkla mücadele eden Afrika halkına dağıtılacak.

 İHH ANADOLU’NUN KURBAN SEVİNCİNE ORTAK OLACAK

Bayramı milyonlarca Müslüman’la onlarca ülke ve bölgede beraber eda etmek için “Bir Kurban Kadar Yakın” sloganıyla Kurban çalışmalarına başlayan İHH, ülkemizde ise Anadolu’nun 60 farklı ilinde fakir ve yoksullara Kurban dağıtımı gerçekleştirecek. Yaklaşık 20 yıldır Anadolu insanının hüznüne ve mutluluğuna ortak olan İHH ekipleri, Kurban vesilesiyle çocukların başını okşayacak asırlık büyüklerin ellerini öpecek.

 KARDEŞLİK DUYGULARI GÜÇLENECEK

İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucaklıyor. İHH bağışçılarının vekalet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.

SAHA ÇALIŞMASI YAPILACAK

Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan iyilik ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece et götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek.Gittikleri bölgelerde cami ve mescit inşası, su kuyusu, eğitim merkezi, oyun parkı, meslek edindirme kursları, yetimhane binası gibi kalıcı projeler için saha çalışması yapacak olan ekiplerimiz, bölge halkının eksiklerini ve ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yapacaklar.

 Online Bağış için TIKLAYINIZ

Banka Hesap Numaraları için TIKLAYINIZ


İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında 22 ilde 160 bin fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025