İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sudan'ın Darfur bölgesinde okul inşa ettik
İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika'daki kalıcı eğitim yardımlarına devam ediyor.
Afrika, Sudan 23.08.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Darfur krizinden en çok etkilenen Niyala şehrinde gerçekleştirdiği eğitim projeleri kapsamında Hasan Esmere Camii’nin yanına 1200 m2 alan üzerine 8 sınıflık Sümer Günay Okulu’nu inşa etti.

Okul binasının içinde dersliklerin yanı sıra 6 adet tuvalet ve 2 idari ofis bulunuyor. 600 öğrenciye hizmet vermesi planlanan Sümer Günay Okul’nun bölgedeki okullaşma oranının artmasına ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Sudan'ın batısında Çad sınırında yer alan Darfur bölgesinde 2003 yılından beri silahlı çatışmalar yaşanıyor. 7 milyon nüfuslu bölgede bulunan 3 önemli şehirden biri olan Niyala şehri en çok göç alan şehirlerin başında geliyor. Dış göçler nedeniyle nüfusu hızla artmakta olan Niyala şehrinde medrese, cami ve okullara olan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Çatışmalar yüzünden devletin yatırım yapamadığı bölgede, halk ise yoksulluk nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024