İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlerimizle bayramlaştık
İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramı’nda da yetimlerin yanındaydı. 95 ülkede gerçekleştirilen kurban çalışmalarında dul ve yetimlere öncelik veren vakfımız, yetimlerin bayramlıklarını da unutmadı. K
Afrika, Balkanlar, Ekvador, GüneyAsya, Haiti, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 15.11.2011

Türkiye’de 3.000 yetimi giydiren İHH, Etiyopya, Malavi, Moritanya, Somali, Sudan, Irak, Lübnan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Pakistan ve Filistin’deki çalışmalarıyla toplam 8950 yetimin bayrama mutlu girmesine vesile oldu. Ayrıca Açe, Moro, Pakistan ve Bengladeş’te hizmete açtığı yetimhaneleri de ziyaret eden ekiplerimiz yetimlerle teker teker bayramlaştı, yanlarında götürdükleri çeşitli hediyelerle bayram sevinçlerine ortak oldu. Ayrıca inşası devam etmekte olan Patani, Malavi ve Afganistan’daki yetimhaneler yerinde incelendi, çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Malavi'de inşası devam eden yetimhaneyi ziyaret eden İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz gözlemlerini şu sözlerle aktardı: “Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Malavi’de AIDS ve diğer sağlıksız koşullar nedeniyle insanlar genç yaşta hayatlarını kaybediyor. Onların çocukları ise maalesef devasa büyüklükte bir yetim nüfusunu oluşturuyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren bir grup fedakâr öğrencinin özverili gayretleriyle inşası sürdürülen ve 40 yetim çocuğumuzun barınacağı yetimhanemiz inşallah ocak ayında Malavi’nin Bolantayr kentinde hizmete girecek. Böylece sıcak bir yuvaya kavuşacak olan çocuklarımızı üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar hayırsever ailelerimizin katkılarıyla desteklemeye devam edeceğiz. Bayram dolayısıyla ziyaret ettiğimiz çocuklarımıza bayramlık kıyafet, oyuncak ve bayram harçlıkları hediye ettik. Ayrıca 216 yetim annesine nakdi desteklerde bulunduk. Anadolu’dan Malavi’ye uzanan bu güzel ziyaretlerden ve sunulan hediyelerden ziyadesiyle memnun kalan aileler dualarını ve güzel temennilerini ilettiler.”

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, işgal ve doğal afet gibi nedenlerle yetim kalmış çocuklara destek olmaya devam ediyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde şu ana kadar 22 bin 392 yetimin elinden tutan vakfımız, ihtiyaç duyulan bölgelere yetimhaneler inşa ederek, yetimlerin barınma ve eğitim masraflarını da üstleniyor.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024